Mam pytanie, 2,5A przy kickdown do jakich obrotów dociąga wam wasza alfa, u mnie zapuszcza się daleko w czerwone pole 7100-7200 i potem zmiania, jak to u was wygląda?
Printable View
Mam pytanie, 2,5A przy kickdown do jakich obrotów dociąga wam wasza alfa, u mnie zapuszcza się daleko w czerwone pole 7100-7200 i potem zmiania, jak to u was wygląda?
To zależy jak naciskasz pedał gazu :)
Ale jak jest "do dechy" to mi zmieniał w chwili jak wskazówka obrotościomierza dotykała czerwonego pola.
Przy zwykłej jeździe zmieniał w okolicy 2500rpm albo i niżej.
Jeżeli pedał gazu w podłodze to 6500obr/min.
Delikatna jazda to 2000obr/min
dołączam sie do tego pytania i mam jeszcze jedno : a mianowicie czy jest jakaś znacząca różnica w spalaniu pomiędzy automatem a manualem ?Cytat:
Napisał rkarol
pozdrawiam!
To zależy od kierowcy. Jak jest dobry kierowca, tzn. wie kiedy zmieniać biegi to w manualu na pewno spalisz mniej paliwa, ale nie liczyłbym na jakieś straszne oszczędności.Cytat:
Napisał szdar77
Automat mi działał bardzo fajnie, bo dostosowywał zmiany do tego jak wcisnąlem pedał gazu, tzn. zwykle tak jak smuz mówi ~2000rpm sobie zmieniał. Wydaje mi się że manualnie robiłbym podobnie. Tutaj raczej chyba kluczowe jest to że automat ma 4ry biegi a manual miał 5 lub 6 zależnie od wersji silnika. I tutaj chyba należy się dopatrywać różnic, bo jak masz na ten przykład 6 biegów, to lepiej dostosujesz obroty do prędkości niż jak są tylko 4ry. Bo będziesz go mniej musiał kręcić na każdym z biegów.
A jaka jest różnica konkretnie? Trudno stwierdzić, TUTAJ możesz raporty spalania przejrzeć i po komentarzach coś wywnioskować.
No tak, ale przy jakich obrotach Wam odcina przy pełnym gazie i czy to normalne, że zapuszcza się głęboko na czerwony obszar do 7200. Na jakiej wysokości wy macie odcięcie?
Nie powinno być możliwości dokręcenia do odcięcia.Cytat:
Napisał rkarol
Nawet w trybie sekwencyjnym po przekroczeniu pewnych obrotów skrzynia samo powinna zmienić przełożenie. Takie zabezpieczenie dla silnika od strony skrzyni.
Chyba nie.Cytat:
Napisał rkarol
tak jest to normalne że zmienia biegi przy 7200 jak dociśniesz ...
a tak ogólnie to w naszych bellach są skrzynie ZF 4HP20 i są to bardzo dobre skrzynie wspomagane elektroniką. Posiadają oprogramowanie które adaptuje się do stylu jazdy kierowcy. Podstawowe dwa tryby to sportowy wtedy właśnie skrzynia ciągnie do końca i ekonomiczny wtedy skrzynia zmienia bieg przy 2000-2200 obrotów
jednak jesli jeździsz cały czas ostro lub używasz tiptronika to skrzynia zacznie ustawiać się pod taki tryb uznając że jeździsz zwykle dynamicznie i inaczej będzie pracowała. Jesli zaś długo bedziesz jeździł spokojnie skrzynia ustawi się tak że będzie zmieniać bieg już przy 1800 obrotów.
jeśli chodzi o spalanie to zwykle w automatach takich jak nasze czyli 4 biegowe jest ono wyższe o około 1 do 1,5 litra na 100km i wynika z tego że gdy stoisz skrzynia ciągle pracuje jak puścisz pedał hamulca to auto jedzie więc trzymając auto na biegu na światłach część energii marnuje się praca idzie w hamulce można powiedzieć :-) dlatego warto na dłuższych zmianach świateł zluzować skrzynię wrzucając N a jesli chodzi o trasy to w manualu jest 6 biegów więc prędkość obrotowa silnika przy powiedzmy 90-100km/h jest nieco mniejsza więc można zaoszczędzić nieco paliwa w manualu.
ja w mieście osiągam spalania ok 18 litrów na klimie ... ale jest to jazda po łodzi gdzie komputer pokazuje średnią prędkość 15km/h i auto nieustannie stoi w korkach. Ale kiedy przemieszczam się np w sobotę czy niedzielę na tej samej trasie zrobię 15,5l na setkę natomiast trasa ... kiedy jadę spokojnie czyli tak do 120 km/h bez zbędnego naciskania silnika i niepotrzebnego przyspieszania to zchodzę do 9l ale gdy już na autobanie leciałem 220 - 230 przez jakieś 250km to średnia wychodziła 17,4 litra później po zjechaniu z autostrady i dalej kontynuowaniu po normalnej drodze tak do 120 średnia po przejechaniu 470km wyszła 15,2
Moim zdaniem jednak nie. Było by to bez sensu ze względu na przebieg momentu i mocy maksymalnej. Wydaje się, że jednak 6500obr/min jest bardziej optymalne.Cytat:
Napisał blackalfa166
Raczej z większy oporów wewnętrznych skrzyni. Część energii marnuje sie w postaci wydzielanego ciepła.Cytat:
Napisał blackalfa166
kmito polecam lekturę instrukcji skrzyni 4HP20 lub wizytę w autoryzowanym serwisie