Witam. Moją ALE czeka wymiana amorków z tyłu. Proszę o podpowiedź czy gaz lub olej. Może macie sprawdzoną markę na nasze dziurki:mad: w polskich drogach. Pozdrawiam.
Printable View
Witam. Moją ALE czeka wymiana amorków z tyłu. Proszę o podpowiedź czy gaz lub olej. Może macie sprawdzoną markę na nasze dziurki:mad: w polskich drogach. Pozdrawiam.
Ja miałem w 155 1,8 gazowe Kayaby i było OK
kwestia jak chcesz? blisko fabryki? sztywniej? bardziej miekko?
Amigas napisz że konkrety :
Fabryka - jakie ?
Miękko- Jakie?
Twardo - Jakie ?
i będzie po sprawie , przynajmniej wiele się nauczymy :)
Ok więc tak, pomijając kwestie cen.
Fabryka - tu najbliższe charakterystyki są w kolejności tej bliskości. Sachs, Bilstein b4 i Alko
Miekko - Monroe (linia reflex i premium)
Twardo - Kayaba (dotyczy to twardo zestrojonej pierwszej fazy tłumienia), oraz oczywiście linie Bilstein B6
i jest jeszcze seria nie warto brać wogóle:)
Cofap (brazylijska fabryka magneti marelli), Delphi (bardzo słabe uszczelnienie 1 fazy szybko u nas ciekną, ze względu na duzo uskoków tektonicznych na drogach), Oraz Hart, Kraft, Wertteile, MaxGear i inne cuda łacznie ze statimem i optimalem które bardzo*ladnie zastepuja, ale noge pod stól w pokoju, a nie amortyzator. To z tych marek dostępnych na szybko co mi się przypomniało. Jakbyście mieli jakieś pytania co do oinnych marek postaram sie poszukać wykresów echa tłumienia.
i uwaga jedna. Te dane dotycza amortyzatorów gazowych. Linia olejowa do 155 opiera sie na temprze i jest w każdym przypadku bardziej miekka niż fabryka.
a jak wypadają amorki fast?
są bardzo tanie i są przepakowanym chinolem więc...no właśnie:D moim zdaniem ostatni grupa. ps kurde tak ciezko jest wydac te 75 zł na monroe za szt?
zczerze?
te monroe bardzo straciły na cenie , czyż i nie one są tłuczone w china ?
bo coś tak mi się wydaje ze zjechali na jakości bo ceny są marne ?
wiesz co monroe te ktore ja sprzedaje sa robione na ukrainie:) zreszta chiny zrobia Ci i dobre czesci:) kwestia kasy:) zawsze jak masz jakąś firme konkret to raczej jest to jakiś konkret jakościowy. Ja jeszcze reklamacji na monroe nie mialem.