-
Gaśnie w trakcie jazdy
Po problemie z szybą, siadł już cały samochód po zatankowaniu i przejechaniu nim około 15 km gasząc go 2 razy w między czasie samochód zgasł w drodze najpierw zapaliła się kontrolka przegrzania płynu chłodniczego i wtrysków na dosłownie sekundę i samochód zgasł po zjechaniu na pobocze zapalił jeszcze raz wtedy wyskoczyła kontrolka świec żarowych i po chwili też zgasł, rozrusznik kręcił ale samochód nie palił, po 10 minutach samochód zapalił jak zawsze przejechał może kilometr i znowu to samo tym razem już akumulator siadł i nie było go jak kręcić co to może być ? elektryka chyba ok bo światła itp. działało, tydzień wcześniej wymieniłem filtr paliwa ale wszystko było OK do dzisiaj mam tylko nadzieje że nie poszło coś poważnego
-
-
na razie od mechanika dowiedziałem się tylko że coś odłącza zapłon bo wszystko działa normalnie i nagle dupa ale do poniedziałku chyba ją poskładają
-
Cytat:
Napisał
Kys
coś odłącza zapłon
padnięta odcinka albo stacyjka??... :|
-
czujnik położenia wału raczej nie domaga sprawdź go
-
w JTD też ten czujnik zawodzi?
-
moj ojczulek miał podobny przypadek w Vw golf 4 1.9 TDi i u niego padł immobilajzer koles jakis wywalił to i autko jezdzi :)
-
Właśnie chodzi o immobilajzer podobno się rozkodował i naprawa tego to zakup jakiegoś emulotora + 550 zł robocizna, nie da się tego jakoś ominąć? lub kupić nowy? bo na allegro widziałem stacyjkę + immo za około 200 zł np. taką: http://allegro.pl/komputer-imobilajz...192832345.html tylko pytanie czy to musi być pod silnik 1.9 jtd ?
-
Code nie gaśnie? Z immo to jest tak, że czasem jakiś przewodzik nie łączy i auto wariuje. A czujniki na pewno wszystkie sprawne? Ja bym stawiał właśnie na indukcyjny położenia wału.
-
no właśnie code się w ogóle nie zapala po włożeniu i przekręceniu kluczyka po podpięciu pod kompa powiedział że komputer w ogóle nie widzi immo, tak czy tak samochód po odpaleniu jest mniej więcej 2 minuty na chodzie i gaśnie potem dupa jedna dziwna sprawa że po zgaśnięciu obrotomierz wskakuje prawie zawsze na około 2 tys obrotów i tak aż do następnego odpalenia
jeśli chodzi o czujnik to ten ? nie jest aż tak drogi więc przy okazji jego też można wymienić
http://allegro.pl/czujnik-polozenia-walu-alfa-145-146-156-jtd-bosch-i2220407091.html