-
Problem z silnikiem
Witam! Mam problem w mojej 166 2.5 v6 . Powyżej 5000 obr. przy wcisnietym pedale gazu do oporu auto jak gdyby traci moc. Gdy z wyczuciem zacznę ujmowac gazu to ciągnie dalej.
Bylem już u paru mechanikòw i żaden nie staną na wysokości zadania. Może ktoś z Was zetknął sie z takim problemem???? Proszę o pomoc.Pozdrawiam
-
-
A czujniki ok? Zapłon ok? Odmy pospinane ok?
-
Cytat:
Napisał
Weron
tak jakby nie ten dział.
Ok. Dzięki za zrozumienie jeżeli chodzi o początkującego alfoholika . Miałem nadzieje ze to inna rzesza ludzi ale chyba sie mylę.
-
Kolego wystarczyło by parę minut na zapoznanie się z forum. Znalazłbyś dział techniczny i gdybyś napisał w "166" na pewno pomoc byś szybciej uzyskał. Oczywiście tego nie uczyniłeś, wymagasz odpowiedzi teraz, natychmiast, ma już być, a jak nie ma to forum już blee. Mam nadzieje że jesteś spoko człowiek, chyba że się mylę i te malutkie spięcie na początku nie odstraszy cię od alfaholiców.
Miałem podobny przypadek w swojej alfy, przy gwałtownym deptaniu traciła moc, przepływomierz już nie domagał i nie trzymał parametrów. Błędu komp nie pokazywał gdyż przepływka jeszcze działała tylko że źle. Po wymianie ogień ;-) Najlepiej podłącz pod kompa i sprawdzić parametry, nie tylko błędy. Tak to wróżenie, może być tyle przyczyn ile czujników. Polecam zakup kabla i samodzielną diagnostykę, dużo można się nauczyć, a na forum tematy dotyczące kabli i polecanych programów podwieszone.
-
Dziękuje bardzo za zainteresowanie i wskazówki,napewno sie nimi pokieruje. Pozdrawiam:)