-
Wszystko na Temat 147
Witam wszystkich jestem tu nowy :) I chciałem się was o coś zapytać,od wczoraj jestem posiadaczem Alfy Romeo 147 1,6 TS 120 PS 2005 rok(ale w starej budzie) pytanie jest takie, praktycznie nic nie wiem na temat tego modelu,silnika zawieszenia Itd itp:) chciał bym abyście mi opowiedzieli troche na temat mechaniki osiągów i innych podobnych kwesti,nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie niemam tam nagłośnienia BOSE..tak myśle bo były by chyba Emblematy więc skoro nie Bose to co? I jak oceniacie to Audio...Autem nie mialem przyejmnosci jeszcze jeździc..Dziekuje i pozdrawiam :)
-
Kupiłeś auto bez jazdy próbnej ? Skoro nie Bose to seria . Przewertuj forum a zapewne dowiesz się wszystkiego na temat 147.
-
Dokładnie - jeśli nie ma znaczków BOSE to jest to seria - w skrócie bez rewelacji normalne granie bez jakichkolwiek fajerwerków - dla zwykłego szarego usera - Wystarcza, dla kogoś kto lubi brzmienie a nie granie lipa... a dla audiofilów no cóż ...
BOSE - pewnie zaraz pół forum na mnie naskoczy i powie, że się nie znam - gra bardzo fajnie - ale nie montowałbym go - z prostej przyczyny - cena.
Za tą kase można zrobić fajne audio - które będzie grało przyjemnie dla ucha.
Zawieszenie - z przodu wielowahacz, ale nie martw się z pewnością poznasz jego budowę ;) (od strony finansowej)
Osiągi jak na 1.6 120KM baaardzo przyzwoite ;) Wielu narzeka na zbyt wysokie obroty przy prędkościach autostradowych - nie wiem, w polsce mamy tyle autostrad, że nie mam jak sprawdzić :D
A tak szczerze powyżej 140 jest już głośno - ale nie wpływa to znacząco na komfort jazdy ;)
Spalanie w beznynie ok 9-12 W gazie 10-13 ;)
Auto stworzone do miasta - chociaż spalanie tego nie potwierdza ;)
Mało ładowne - jak na hatchbacka przystało ;0 Mimo wszystko z małą pomocą boxa dachowego co 2 tygodnie służy mi jako 5 osobowy busik studencki kursujący 250km ... w pełnym obładowaniu ;)
Z bolączek - pamiętaj o stanie oleju ;) nie piłowaniu auta na zimnym oraz regularnym serwisie ;)
Auto z pewnością odwdzięczy ci się bezawaryjną przyjemną jazdą
-
Prodigyboy Auto kupil moj ojciec w niemczech,poniewaz sprzedalem swoje w polsce i teraz czekam do czwartku zeby go odebrac:) Mattom do tego co napisales mam nadzieje ze tez będe miał 147 powodów do zadowolenia:)