-
Biała GT z Torunia
Witam ponownie.
W poszukiwaniu nadal Alfy, zarówno GT lub 159-tki, natrafiłem na taki oto egzemplarz: http://allegro.pl/show_item.php?item=2236212929
Czy jest mi ktoś w stanie cokolwiek powiedziec n/t tego samochodu?
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
-
ładna
tylko czemu nie ma na żadnej stronie znaczków bertone a lusterka też nie w kolorze nadwozia
czemu taka tania jak taka dobra
ale sprawdzić zawsze warto
-
Podobno, kolor został zmieniony z powodu zachcianki poprzedniego właściciela... Stąd pewnie brak znaczków, jak i inny kolor lusterek.
Teraz tylko pytanie, czy jest ktoś na forum z Torunia, lub okolic, kto zna się na Alfach i mógłby pomóc ze sprzętem sprawdzić grubość lakieru, jak i innych rzeczy. Jeśli ktoś może polecić kogoś, będę wdzięczny.
-
-
Cytat:
Napisał
szerszeń
W piątek będę w Toruniu.
Proszę zajrzyj na PW.
-
Samochód po oględzinch.
Poniżej zamieszczam opis stanu faktycznego tego egzemplarza.
"przetrzepał" go @szerszeń. Ja bym nie chciał, będąc handlarzem, żeby @szerszeń OGLĄDAŁ moje samochody... ;-)
Pierwsze wrażenie pozytywne, GT w białym kolorze wygląda ciekawie. Dalej już trochę słabiej. Uderza dziwny, nieprzyjemny zapach wnętrza,(później się wyjaśniło prawdopodobne pochodzenie zapachu).
Nadwozie - duży rozrzut grubości lakieru - 70-700um - nie rozumiem tego, bo jak był drugi raz malowany, i, jeżeli robił to fachura, to powinno być mniej więcej równo, gdzieś w granicach 300um. Ciężko ocenić, dlaczego taki rozrzut. brak przerw w ocynku. Plus spora żółta plama na tylnym, prawym błotniku. Na realu widać, nie wiem, jak na zdjęciu, czy uchwycisz.
Spasowania raczej w normie, rozszczelniona tylna lampa, kierunek i trochę czołowy reflektor, szyba czołowa nieoryginalna, boczne 2007 rok, tylna 2006 rok.
Wnętrze - sporo zacieków na tapicerce i skórze. Braki w "plastykach", niektóre skręcone chyba przez rzeźnika, elektryka działa, wytarcie w normie. Skóra trochę zaniedbana.
Komora silnik - w poszło im najsłabiej - szlam z prawej strony, im dalej w głąb, tym więcej.
Podsumowując w/w - zapach+zacieki+szlam - moim zdaniem auto popowodziowe. Dziwne tylko, że elektryka cała w porządku (nie domyka się prawidłowo tylko szyba kierowcy). No, ale może wymienili, albo nie dostał tej wody bardzo dużo, albo nie bardzo długo.
Trakcja - bez zastrzeżeń - zawias, układ kierowniczy, hamulce - idealnie.
Silnik + skrzynia - bez zastrzeżeń - auto naprawdę zap... Pałowałem na maxa (z logowaniem Texą) i zero błędów, parametry pracy silnika w normie, sprzęgło się nie ślizga, systemy wspomagania jazdy pracują prawidłowo. Wrażenia z jazdy znakomite.
ECU, sterownik airbag, ABS, body, clima - bez błędów, lub błędy nic nie znaczące (wszystko w logach, które podeślę na maila) - nawet jak wykasowali, to później podczas mojego ostrego pałowania i tak by powróciły (ale nie powróciły).
Podsumowanie wszystkiego - w przebieg jestem w stanie uwierzyć (chociaż książki nie ma, ale to do sprawdzenia u kumpla w ASO po VIN), jeździ doskonale (nie jest wyeksploatowane), natomiast ?popowodziowa przeszłość? i ten nieznośny zapach zdecydowanie zniechęcają. No i ta precyzja malowania :/
Moim zdaniem to lipa, że auto kolegi i takie tam - to handlarze, tylko się maskują.
Na plus, że auto jest zarejestrowane.