Witam mam problem mam alfę 155 która stała 4 lata jest to spadek po bracie. Ale mam teraz z nią problem nie odpala. Kręci ale nie zaskakuje nie wiem co to. Dodam że benzyna leci z przewodów paliwowych, czy to może być to? Proszę o pomoc
Printable View
Witam mam problem mam alfę 155 która stała 4 lata jest to spadek po bracie. Ale mam teraz z nią problem nie odpala. Kręci ale nie zaskakuje nie wiem co to. Dodam że benzyna leci z przewodów paliwowych, czy to może być to? Proszę o pomoc
dokładnie napisz gdzie ta benzyna leci i jaki to silnik?
No, tak też pomyślałem, żart ogólnie. Spodobało mi się to zdanie "napisz gdzie ta benzyna leci" :D
Bo nie wiem czy kolega zakładający temat sprawdzał czy daję paliwo zdejmując wężyk z listwy wtryskowej czy paliwo samo gdzies leci z przewodów. Mało precyzyjnie napisał:D
Może brał "na słuch" i chodziło mu, ze słyszy jak po przekręceniu kluczyka pompa podaje.
tak jest to silnik 3,0 v6 z alfy 164 była to alfa użytkownika Muzzy. A benzyna leci z przodu pod fotelami
75andrew155 wysyłał pana bratu chyba wałki rozrządu a chodzi dokładnie o tą alfe :Załącznik 52067
No to dziwisz sie że auto nie odpala, jak przewód urwany i nie daje na listwę, tam musi być ciśnienie
Czyli wystarczy przewody wymienić? A swoją drogą gdzie takie można dostać bo słyszałem ze są z metra cięte
Przewody sparciały i dlatego leci benzyna
A i jeszcze jedno dlaczego tylko szyba od strony kierowcy się otwiera a reszta nie (szyby elektryczne ) i tak samo fotel się nie rusza (ustawia)