Witam, czy opony w rozmiarze 225/45/18 będą obcierały, czy można na takich jeździć, używa z Was ktoś takiego rozmiaru? W ubiegłym sezonie miałem 224/40/18 i było ok, ale niestety nie nadają się już do jazdy.
Printable View
Witam, czy opony w rozmiarze 225/45/18 będą obcierały, czy można na takich jeździć, używa z Was ktoś takiego rozmiaru? W ubiegłym sezonie miałem 224/40/18 i było ok, ale niestety nie nadają się już do jazdy.
Ja mam u siebie wrzucone 225/45/18" i sa jak najbardziej ok;)
#EDIT ! POMYLKA !
jednak 225/40... wczoraj kupilem auto i nie spamietalem dokladnie ;)
225/40 to fabryczny rozmiar opon dla 18 cali.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc odgrzewam kotleta, a mianowicie:
jestem na etapie kupowania opon zimowych, mogę mieć w dobrej cenie opony KUMHO KW27 (225/45 R17) - czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi oponami ?
Interesują mnie też oryginalne felgi 17 cali od alfy GTA z ET = 35 - czy te felgi pomieszczą zaciski alfy GT 3,2 V6 (brembo pod tarcze 330 mm), średnica felgi jest wystarczająca niepokoi mnie czy ET nie za duże.
Z góry dziękuję za pomoc.
fele od GTA pomieszcza ten hebel, tak samo jak szprychy z GT 3.2v6
Zgadza się, sprawdziłem to „organoleptycznie“ felga od GTA pasuje, rzekłbym idealnie – miedzy zaciskiem a ramionami jest kilka mm luzu.
W kwestii opon to poszperałem troszkę po różnych forach i ogólnie opony KUMHO KW27 mają niezłe opinie wicę zdecydowałem się zaryzykować.
Zdam relację jak chwilę pojeżdżę.
jo za niedługo zakładam na zima szprychy GTA/ szprychy GT 3.2
ET32 7,5J 17"
do gyty z heblami 4 tł. brembo , 330/32mm - wg danych szamanów powinno zmieścić
tyż dom znać :-)