Jak w temacie.
Interesuje mnie czy warto zakupić za 1/3 ceny zamiennik i czy będzie on działał tak samo jak oryginał. Proszę o podzielenie się Waszymi doświadczeniami.
Printable View
Jak w temacie.
Interesuje mnie czy warto zakupić za 1/3 ceny zamiennik i czy będzie on działał tak samo jak oryginał. Proszę o podzielenie się Waszymi doświadczeniami.
nie warto. Oryginal nie jest taki drogi. Lepiej zainwestowac bo przeplywki lubia sie psuc, szczegolnie te zamienniki
tylko oryginalny Bosch. Do póki nie zobaczyłem na komputerze jakie są wartości zadane a te podawane przez zamiennik do kompa podczas jazdy bym nie uwierzył. Po założeniu oryginału te wartości pokrywają sie. Ale szczrze powiem że jeżeli chodzi o jazde to nie odczułem żadnej różnicy, ale dla własnego spokoju założyłem oryginal. Zreszta różnica w cenie jest nie duża żeby kombinować z zamiennikiem jakimś no name.
Ja polecam oryginał Bosch wymieniałem jakiś miesiąc temu i kosztowało mnie to 270zł więc nie dużo a nie pytałem nawet ile jakiś zamiennik kosztuje i teraz smiga dużo lepiej i pali też mało.
Słuchajcie, a wystarczy że podam rocznik i silnik, czy muszę podać jeszcze numer seryjny z przepływomierza?
A gdzie kupujecie przepływki Boscha?Ze strony producenta czy może można gdzieś taniej wychaczyć także oryginał? :)
ja kupowałem w sobotę do ts w intercarsie bez rabatu 360zł z rabatem zapłaciłem 251 zł.Podałem im nr nadwozia i rocznik a gosc próbował mi wepchnąc za 850 zł ale dobrze ze znałem nr jaki potrzebuję takze kupiłem za 251zł
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/index.asp
tutaj mozna wszystko znależć
Na allegro można kupić boscha spokojnie za 250 zł
na allegro trzeba tez uważać na numery bo sprzedawcy wypisują głupoty
Jak kupuje wszystko u brata w hurtownii. Jeżeli chcesz to podaj nr. boscha jaki potrzebujesz mi na prv. a ja Ci napisze za ile moge Ci wysłać.
Pozdrawiam