[146] Czyujnik zużycia klocków hamulcowych.
Ostatnio robiłem nadkole, zdjąłem koło i zauważyłem że kabelki wychodzące z klocków hamulcowych nie są połączone z kabelkiem czujnika zużycia. Powodem byl urwany konektor który znajdował się na końcu kabla czujnika. Nie wiem czy odpadł sam czy co się z nim stało. I teraz mam pytanie czy wiecie gdzie mogę dostać ten konektor, w ePerze jest narysowany ale nie ma go w spisie. I drugie pytanie jak sprawdzić czy ten czujnik w ogóle działa ? (poza metodą z zużytymi klockami)
Re: Czyujnik zużycia klocków hamulcowych.
Cytat:
Napisał Lesio
Ostatnio robiłem nadkole, zdjąłem koło i zauważyłem że kabelki wychodzące z klocków hamulcowych nie są połączone z kabelkiem czujnika zużycia. Powodem byl urwany konektor który znajdował się na końcu kabla czujnika. Nie wiem czy odpadł sam czy co się z nim stało. I teraz mam pytanie czy wiecie gdzie mogę dostać ten konektor, w ePerze jest narysowany ale nie ma go w spisie. I drugie pytanie jak sprawdzić czy ten czujnik w ogóle działa ? (poza metodą z zużytymi klockami)
sprawdzic mozesz prostym sposobem:do przewodu dochodzacego z instalacji do czujnika dajesz mase.zapalic sie powinna kontrolka zuzycia klockow.polaczyc mozesz zwyklymi koncowkami konektorowymi.najlepiej nasunac na to koszulke termokurczliwa.przewod od czujnika mozesz tez przypiac do przewodu hamulcowego opaska plastikowa by nie "latal"sobie bo znowu sie urwie.pozdrawiam