AR 146.ile można zrobić km.na silniku boxera 1.4 bez remontu silnika?
proszę odpiszcie ile zrobiliście km na boxerze,bo nie wiem czy inwestować w gaz,nie wiem ile jeszcze mu zostało życia.
Printable View
AR 146.ile można zrobić km.na silniku boxera 1.4 bez remontu silnika?
proszę odpiszcie ile zrobiliście km na boxerze,bo nie wiem czy inwestować w gaz,nie wiem ile jeszcze mu zostało życia.
Nie ma reguły. Wszystko zależy od tego jak się dba i jak się używa takiego silnika. Może być 100tyś a może być przeszło 300tyś.
Co za pytanie... :lol: :lol: :lol:Cytat:
Napisał pipek
kiedys jak pracowalem w Akumulatorach przyjechal koles 146 1,4 Box i mial zrobione 1000000KM na gazie uzytkowal auto od samego poczatku, blacha porazka a silnik chodzil lepiej od mojego... wiec tylko dbac i jezdzic
chyba cos ci sie pomylilo nie 1mln a 100tys mialo byc co?
bo 1 mln to te silniki napewno bez remontu nie wytrzymaja. a i pewnie z remontem tez nie:)
Koledz widze ze rozmowa o 1.4 bokserkach jes. Mam pytanko czy wymienialiscie juz walek rozrzadu i popychacze, jezeli tak to przy jakim przebiegu i ile was to kosztowalo?? Pozdrawiam
koszt wałków przy 8v to około 500 zl za sztuke (ja kupiłem używki po 200-250 nie pamiętam)Cytat:
Napisał dzida84
plus koszty każdego popychacza 50 zl x 8= 400 zł
komplet napinaczy i paski to około 200 zł
olej filterek i robocizna (planowanie głowic itp.)
Jak by nie patrzeć to połowa remontu silnika
Miałem kiedyś 33 w boxerze 1.4 ale robiłem na używanych można powiedzieć że jak nowych cześciach (okazja) z robocizną wyniesło ok. 1500 zł
A ile masz przejechane? Moim zdaniem nie da się tak po prostu powiedzieć ile kilometrów da się zrobić bez remontu, bo może to być 50.000 km a może nawet 500.000 km lub więcej w zależności od tego czy ktoś dbał o silnik czy też nie. Co do gazu jeśli już postanowiłeś sprawdź dobrze silnik zanim zainwestujesz w instalacje gazową, poza tym wiedz, że boxery nie przepadają za gazem ;//Cytat:
Napisał pipek
napewno mi sie nie pomylilo bo widzialem ile mial na liczniku, ale czy mial remont nie pytalem...Cytat:
Napisał solaris2007
ello ja wymieniałem popychacze przy 160 000 i walki tez mialem robic bo byly straszne ale obrócilo panewke i kupiłem silnik