-
Alfa code
Witam. Miałem dzisiaj dziwne zdażenie a mianowicie wczoraj zgasiłem auto i dzisiaj gdy chciałem je odpalić rozrusznik kręci ale marchewa świeci i świeci też code. Po kilku próbach pomyślałem że będe musiał poczytać o awaryjnym odpalaniu i zastosować ale, właśnie ale postanowiłem wyciągnąć jeszcze bezpiecznik z service. Bezpiecznik był dobry i po włożeniu z powrotem auto normalnie odpaliło ku mojej uciesze :) Nie było by w tym nic dziwnego ale po kilku kilometrach jazdy code znowu zaczeło świecić :( ale auta nie gasiłem aż do powrotu do domu . W domu zgasiłem auto i po ponownym przekręceniu kluczyka code nie świeci i auto odpala normalnie. Jakie są wasze sugestie co może być przyczyną zapalania sie tej kontrolki?? Cos jest gdzieś lużne czy może bateria słaba w kluczyku czy cuu ??
-
Szukaj tematu o antence immo.
-
kolego znajdz imobilajzer. rozepnij wtyczke. wyczysc styk i podlacz, powinna kontrolka normalnie dzialac
-
dzieki z odp,Bamboszek poczytałem i i już wiem :) podziękował
-
problem znany i prosty w rozwiązaniu, co nie zmienia faktu, że upierdliwy ;) Kiedy ja miałem taki przypadek na stacji nie przyszło mi do głowy, że antenka od immo się poluzowała na styku i musiałem Alfę spychać ze stacji :P
-
Witam,
być może ktoś pomoże a sprawa jest następująca:
Wczoraj pojechałem na stację benzynową zatankować. wlałem przeszło pół baku. Nie odpaliłem już auta. Palą się kontrolki przy włączonej stacyjce:
- ręczny
- code
- kontrolka wtrysku
- akumulator
kontrolką wtrysku się nie przejmuję, bo ona gaśnie dopiero po odpaleniu auta.
Co zrobiłem do tej pory:
-sprawdziłem bezpieczniki przy lewym kolanie O.K
-sprawdziłem przekaźniki przy aku w czarnej puszcze O.K (chyba, bo ani nie popalone ani czarne)
-zdjąłem obudowę pod kierownicą, przeczyściłem antenkę
-poszedłem po antence do puszki immo, wyjąłem kilka razy wtyczkę i wkładałem z powrotem. Pinów nie widziałem, bo ciężko dojrzeć, ale trzymają mocno, więc luźny wtyk odpada.
-odpiąłem kleme minus na 30 minut.
Wszystkie te zabiegi nie dały efektu. Czy coś pominąłem a mogę samodzielnie wykonać? czy jest gdzieś typowy bezpiecznik od immo? gdzie szukać masy silnika? (ponoć może się złamać i występuje taki efekt - źródło internet).
Wykonałem wszystkie czynności, jakie znalazłem na forum i nic.
Proszę o sugestie.
-
najlepiej śmigaj do elektrka, ale jeśli masz możliwość dostępnego ecu to podmień dla sprawdzenia bo to dziwne by różne sterowania komunikatów wyświetlały się na raz! chyba że jestem grubo w błędzie