Witam,
Interesuje mnie swap tylnego mostu z Alfy Romeo 75 V6 Milano do GTV6 2.5. Czy ktoś w polsce robił już coś takiego? Gdzie najlepiej kupić ten most za granicą i na co zwracać uwagę?
Printable View
Witam,
Interesuje mnie swap tylnego mostu z Alfy Romeo 75 V6 Milano do GTV6 2.5. Czy ktoś w polsce robił już coś takiego? Gdzie najlepiej kupić ten most za granicą i na co zwracać uwagę?
Ja pierdziu, GTV6 ma most :shock: :shock: :shock: zawsze myślałem że to transaxle.
Na poważnie to najczęściej do Gtv montuje się skrzynie od 75 TS z LSD.
Tak jakbyś przekładał "most" z milano do gtv6 to byłbyś pierwszym człowiekiem w galaktyce który by tego dokonał :lol:
A tak na poważnie Trudno cokolwiek napisać, bo zacząć trzeba od tego że nie ma czegoś takiego jak most w gtv6 ani 75 czy jakiejkolwiek alfettcie. Chodzi ci o przekładkę DeDiona całego czy skrzyni? :?
Skrzyni, źle się wyraziłem. Chodzi o całą skrzynię wraz z linką zmiany biegów. De Diona nie ma rzecz jasna większego sensu zmieniać. :)
Czy znacie kogoś kto robił taką przekładkę do swojej GTV6 2.5?
gdzie Ty widziałeś tam linkę zmiany biegów ?>??Cytat:
Napisał AML
Masz fotki tego cacka??
Ja jestem w trakcie takiej operacji. jak z skrzynia z v6 to jest trochę mniej roboty. Pytanie jaka skrzynia z 2,5 czy 3,0? z Milano czy z 75? Przyczym nie jest to takie hop siup, musisz wywalić 75 wodzikowy (nazwijmy go tak) system zmiany biegów znany potocznie jako isostatic shift likage, wstawić wałek wybieraka ze skrzyni z gtv6 co tak czy siak oznacza rozkręcenie dwóch skrzyń. A jak chcesz zostawić iso to musisz wytargać lewarek z 75 drążek idący od lewarka do skrzyni, i wielkim przynajmniej 5 kilowym młotkiem wybić blachę w podłodze aby pomieściła iso. Moim zdaniem nie warte zachodu, ja robię u siebie opcję pierwszą.
Wogóle a co jest nie tak z seryjną skrzynią? Może da radę naprawić?