To znowu ja ;)
Dzisiaj wchodzac do auta zauwazylem, ze polowa zegarka umieszczonego na konsoli srodkowej jest nie podswietlona.
Pewnie zarowka sie spalila. Czy ktos moze ma zdjecia albo rozpiske jak sie tam dostac i jaka tam siedzi zarowka? :)
Printable View
To znowu ja ;)
Dzisiaj wchodzac do auta zauwazylem, ze polowa zegarka umieszczonego na konsoli srodkowej jest nie podswietlona.
Pewnie zarowka sie spalila. Czy ktos moze ma zdjecia albo rozpiske jak sie tam dostac i jaka tam siedzi zarowka? :)
musisz zdjąć całą nakładkę ze wskaźnikami, panelem ogrzewania, i radiem :P
zdejmujesz boczne panele w nogach kierowcy i pasażera, zdejmujesz tunel środkowy, potem nakładkę i dobierasz się do żarówek, najlepiej wymień wszystkie
Ok.. a jakie tam zarowki siedza ? :D
Pewnie jakieś mniejsze niż w5w. Jak nikt nie będzie pamiętał to musisz własnoręcznie sprawdzić :P
niedługo będę konsolę rozkręcał to się przypatrzę co tam siedzi :)
W1,2W (12V 1.2W) całoszklane
możesz je kupić razem z oprawkami
Załącznik 53181Załącznik 53183
albo najlepiej same żarówki, wyjdzie taniej
Załącznik 53182Załącznik 53184
mogą one dość ciężko wychodzić z oprawek, ale śmiało, wyjdą ;) tylko nie wyciągaj kleszczami, bo zgnieciesz
Dzisiaj przyjrzalem sie desce.. zeby sciagnac "plastik" ktory trzymaja zegary to najpierw zdemontowac pokretla. W jaki sposob to zrobic, zeby nic nie pourywac? Mam wersje po lifcie.
próbowałeś ciągnąć (tak z czuciem)? w wersji przed liftem wnętrza, pokrętła schodziły bez problemu
Ok... tak wiec "pokretla" wyszly. Jedna rzecz za mna... jak dalej sie dostac do tych zarowek? :D Jak sciagnac ta srebrna wstawke na srodkowej konsoli?
Musisz zdemontować cały panel nie tylko tą część z pokrętłami. Zacznij od tzw "mebelka" czyli ten długi pas pod prawą ręką (z wajchą zmiany biegów itd) potem na dole przedniej części (od zegarów) masz 2 śrubki a a dalej nie wiem co bo w poliftowej pewnie coś zmienili ;)
Samej wstawki śrebrnej nie próbuj zdemontować bo ją połamiesz, jest przyklejona
Database error (stąd dubel)