Proszę, by ktoś napisał mi co konkretnie muszę wymienić-napinacz, co jeszcze? PILNE!!
P.S.
Temat chyba drugi raz, ale nic dalej nie wiem-proszę o konkretną odpowiedź
Printable View
Proszę, by ktoś napisał mi co konkretnie muszę wymienić-napinacz, co jeszcze? PILNE!!
P.S.
Temat chyba drugi raz, ale nic dalej nie wiem-proszę o konkretną odpowiedź
Drogi kolego chodzi ci o pasek akcesoriów!? Jeśli tak to tylko pasek chyba ze piszczą jakieś rolki. A wymiana jt banalnie prosta. Ja w swoim odkręciłem to duże koło zdjąłem je wówczas pasek sam zeskoczył, przykręciłem koło i metodą zakładania łąńcucha :) założyłem nowy. Dla kogoś kto robi to pierwszy raz max pół godziny roboty.Cytat:
Napisał Starscream
Pozdrawiam
Napinacz (400 PLN) + dwie rolki po 100 PLN/szt. No i pasek. To chyba jest komplet do wymiany dla tego paska...
Widzę że chodzi o 2,4 jtd a więc powiem jak ja zrobiłem : Czytając różne fora dotyczące AR przeczytałem wiele tematów o awariach dwóch elementów w układzie paska wszystkie byłył poważne i w konsekwencji doprowadziły do unieruchomoenia pojazdu ( bez alternatora daleko nie zajedziesz). Awarie dotyczyły koła napędu paska ( tego na wale) potrafi się rozlecieć na dwie części, oraz rozpadnięcia się napinacza. Nauczony tymi opisami wymieniłem wszystko : koło napędu, dwie rolki, napinacz, pasek. Teraz wiem że nic się tam nie stanie, fakt koszt spory a najdroższe elementy to koło ok 320 zł i napinacz ok 400 zł. Dlaztego namawiam do zmiany wsazystkiego na raz a nie po kawałku jak się rozleci.
Takie błache 700PLN hehe, wiec uważam że jak nic nie piszczy to wystarczy sam pasek :)Cytat:
Napisał ap2
Jak sie chce jezdzic fura za 100 kPLN nowka to trzeba bulic...Cytat:
Napisał goofy2
Bedboys,
Ja kola pasowego nie zmienilem choc juz dzwoni mi na zimnym, wiec sie przymierzam do jego zmiany. I w ogole sugeruje tego kola nie ruszac jak sie nie ma z nim problemu, ono najpierw daje oznaki ze ma dosc pozniej pada, wiec czas na wymiane jest. A w stosunku do calej reszty rolek i napinaczy to kolo jest na wierzchu, tak wiec wymiana do max 1h :)
Oj czepiasz się :) Mi chodzi o to ze jakby człowiek chciał zapobiegawczo wszystko wymieniac to nowy samochód by kupił. Ja mam jeszcze pare części do powymieniania, tak to jt jak sie kupuje pierwszy raz Belle i nie wie na co zwrócić uwagę :(, ale jak to mówią mądry polak po szkodzie, więc trzeba bulić. Mi też coś dzwoni, najbardzej jak ruszam np na samym sprzęgle bez dodawania gazu i to właśnie z tamtych okolic paska pewnie własnie koło :(Cytat:
Jak sie chce jezdzic fura za 100 kPLN nowka to trzeba bulic...
Pozdrawiam
Alez nie czepiam sie :)
Problem polega na tym ze zrobienie rozrzadu (robocizna) to min 200 PLN i dzionek w plecy. A niestety tych napinaczy nie da sie powymieniac tak jak kola pasowego a szkoda ;)
Mnie rozrzad kosztowal z robocizna 1350 PLN :( w tym 250 to robocizna. Dodatkowo wymienilem pompe i plyn chlodniczy - auto mam z Wloch, wiec oni tam mogli sobie "lac" na to czy zamarznie w -20 czy nie :)
Moje ceny:
400 napinacz
200 dwie rolki do paska pomocniczego
150 pompa wody
350 komplet rozrzadu - dwie rolki, pasek Gates, pasek Dayco
Plyn mialem swoj...
ale ja rozrządu teraz nie zmieniam-tylko pasek klinowy-napędzający alternator :wink: Za głośno mi to wszystko hula, dlatego robię to a poza tym mam jeszcze oryginalny (!!!!!!!) pasek założony w fabryce :shock: