-
Airbag
Witam
wczoraj niespodziewanie pojawił się sie u mnie błąd poduszki. Wyświetla się komunikat na wyświetlaczu, pali sie kontrolka i miga żółta kontrolka na panelu pod sufitem. Wydaje mi sie, że uszkodzeniu uległ sensor i mam pytanko może ktoś wie gdzie on sie znajduje i jak go wyciągnąć.
Jeśli macie jakiś sugestie to piszcie będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
-
Bezpiecznik serwisowy bodajże 7,5 A - pierwszy rząd od góry mniej więcej po środku (oczywiście w puszcze bezpieczników).
Warto zacząć od najprostszych rozwiązań.
-
Sugestia jest taka że podłącz sobie belle pod kompa i sprawdź która poduszka ma problem. Najczęściej błąd wynika z braku styku na kostkach połączeniowych kalbi od poduszek. Czasami winna jest też słaba masa na sterowniku airbagów.
-
-
Bezpiecznik jest ok, a co do podłączenia pod komp. to gdzie najlepiej to zrobić? Mieszkam w Łasku okolica Łodzi Alfę serwisuje we fiacie w Pabianicach, ale ostatnio miałem problem ze świecami i sam musiałem sobie poradzić, bo mechanicy po podłączeniu pod komp. stwierdzili, że nie wiedzą, co sie stało.
Początkowo paliła sie jedna kontrolka, a później doszła druga wiec problem jest rozwojowy. Może rzeczywiście coś gdzieś nie styka podobnie było ze świecami.
Pozdro.