Witam wszystkich!
Czy uszczelki pod głowicę występują w różnych wysokościach? Bo moja głowica po planowaniu sięga już zaworów.
Pozdrawiam!
Printable View
Witam wszystkich!
Czy uszczelki pod głowicę występują w różnych wysokościach? Bo moja głowica po planowaniu sięga już zaworów.
Pozdrawiam!
Witam
Z tego co mi wiadoma to do TS 16V są dwie wysokości 1,65 i 1,8
Pozdrawiam
Zawsze możesz dorobić na zamówienie.
Remont trwa już u mnie baaardzo długo i wolałbym nie kombinować z dorabianiem na zamówienie bo go nigdy nie skończę ;)
Da radę zmierzyć starą uszczelka czy już nie trzyma wymiarów?
Wszystko da ale pytanie czy posiadasz mikrometr ?:) Bo chyba najdokladniej bedzie mikrometrem :)
omron robisz tak: któryś tłok w gmp, kładziesz starą uszczelkę, na ten tłok w gmp w miejsce gdzie zawory są najbliżej tłoka kładzie się plastelinę i na to wszystko głowice, którą trzeba trochę przyłapać śrubami. Rozkręcasz to potem i widzisz ile masz (lub nie) miejsca miedzy gmp a zaworami (mierzysz sobie grubość plasteliny).
Ja nawet czasami sprawdzam bez uszczelki ale to zależy od budowy głowicy i tłoków.
Mikrometra nie posiadam ale posiadam grubościomierz w którym jest podziałką co 0,1 mm więc różnicę 0,05 mm powinienem zobaczyć. Ale nie będzie chyba takiej potrzeby bo zawór jest leciutko podszlifowany więc biorę tą grubszą.Cytat:
Wszystko da ale pytanie czy posiadasz mikrometr ?:) Bo chyba najdokladniej bedzie mikrometrem :)