-
Klocki Hamulcowe - BRECK
W sobote musiałem na gwałt wymienić przednie klocki w swojej 147 i przez przypadek trafiłem na jedyne dostępe w sklepie klocki Polskiej firmy BRECK
http://www.breck.pl/
Pasowały idealnie. Czujniki zużycia były na 2 klockach ( a w alfie wtyczka jest po jednej stronie) więc jeden uciąłem. Wymieniłem w 20 min.
Wyjeżdzam z garażu i okazało się że te klocki są rewelacyjne. Hamowanie bardzo dobre! Odczucia lepsze jak na poprzednich TRW. Może to kwestia nowych klocków ale jestem bardzo zadowolony a wszystko za ok. 115zł i Polska Firma!
Używa ktoś tych klocków? Jak z pyleniem i zużyciem ?
-
ja używam w 145, ale dopiero jakies 1000 km, wiec nie moge jeszcze obiektywnie sie wypowiedziec. Trochę pyla, ale nie jakos strasznie, Nie piszcza i hamuja na prawde bardzo fajnie no i cena jest zachecająca - mi polecili je w zaprzyjaźnionym sklepie. No i fajnie ze to polski produkt:D
-
ja używam już z 15 tys i bdb na początku trochę piszczały ale jak się ułożyły było dobrze, pylą może troszkę bardziej w stosunku do boscha (miałem wcześniej).
-
bardzo dobre mam i nienarzekam :)
-
Ja są dobre to warto wiedzieć i rozreklamować rodzime produkty ...
-
Ja przerobiłem jeden komplet , drugiego zdazylem tylko zalozyc i sprzedac Alfe. Najbardziec uciazliwe byly piski w cieple dni i pylenie, pozatym ok ;) Teraz jakbym mial zmieniac to raczej na Valeo
Pzdr
-
piski pewnie tez zaleza od tego z jaka tarcza współpracuje klocek. w 147 zmieniłem przód na trw ( nie wiem jaka tarcz) i zdarza im sie popiszczec. wiadomo ze breck nie jest renomowana firma, ale zależnosc ceny od jakości jest b. dobra