Cześć.
Możecie udzielić mi jakiś wskazówek? Grubość i długość pręta, jak podważyć do wyciągnięcia, etc.
Pozdrawiam,
bogas.
P.S. Metan, opróżnij skrzynkę ;)
Printable View
Cześć.
Możecie udzielić mi jakiś wskazówek? Grubość i długość pręta, jak podważyć do wyciągnięcia, etc.
Pozdrawiam,
bogas.
P.S. Metan, opróżnij skrzynkę ;)
Robi się ;-)
A co do radia ja wsadzałem lekko zagięte gwoździe, wprawdzie zwalniały zaczepy ale radio i tak nie dało się wyciągnąć bo jednak jest włożone na wcisk(nie wiem czy w każdym eglemplarzu). Trochę kijowo bo drut musi odpychać zatrzask a przy ciągnięciu się wysuwa. Nie chciałem szarpać podważać itp.
W końcu wyciągnąłem schowek i z włożonymi w otwory gwoździami wypchnąłem je ręką od tyłu.
I przed ponownym założeniem radia odkręciłem te zaczepy, trzyma się tak samo ale już da radę wyciągnąć to bez demontażu schowka bo zagięte gwoździe zaczepiają się z tyłu o plastik i nie muszą zwalniać tych zatrzasków.
A ja zrobiłem inaczej. Gwoździe nie zadziałały (tzn. zadziałały ale jak napisał Metan trzeba by było wyciągnąć schowek), więc kupiłem najtańsze jakie były wyciągaki i radio wyjąłem bez problemu.
OK, dzięki panowie za odpowiedzi.
Czyli w przypadku montażu emulatora zmieniarki, mogę pogodzić jedno z drugim i wyjąć najpierw schowek. Docelowo tam będzie emulator.
Te "wyciągaki" są dedykowane do marki/modelu czy standard?
Poratuj chriscy przykładowymi.
Mantis30 ma swój patent ;)
To dokładnie nie były te http://allegro.pl/klucze-haki-wyjmak...342164765.html ale jeśli rozstaw pasuje (zmierz - powinno być ok) to wyjęcie radia zajmuje mi 5 minut. Dlaczego tak długo? Wydaje mi się (może się mylę) że jest lewy i prawy. Nie pamiętam czy też nie obracałem ich o 180 stopni. To wszystko trwa chwilkę (z czasem trochę przesadziłem :-) i kosztuje grosze. Chyba warto zainwestować?Powodzenia!