Cytat:
Pierwsza to fakt, iż został mi rok studiów (kończę w czerwcu 2013) - więc co za tym idzie w tym okresie moje fundusze będą ograniczone. Chciałbym by w kwocie którą posiadam kupił auto nie wymagające wkładu finansowego co najmniej przez ten czas, oczywiście to tylko moje oczekiwania.
To może lepiej odpuść sobie przez ten rok kupno auta. Bo w każdym używanym aucie może się coś posypać i się okaże, ze pół roku będzie stało w garażu bo nie będziesz miał kasy na grubsza naprawę.
Cytat:
Druga kwestia - silnik. JTD ma dobre opinie, dodatkowo chciałbym diesla. Niestety: w mojej cenie ciężko znaleźć będzie 147 z JTD w rozsądnym stanie oraz spalanie rzędu 7l ropy to ciut zbyt wiele (prawie 40zł/100km). Lepszym rozwiązaniem będzie 1.6 + LPG, lecz niestety te silniki posiadają gorsze opinie, jednak są ekonomiczniejsze (8l/100kn daje niecałe 30zł).
Nie wiem skąd masz te dane ale jak już kolega wyżej zauważył to 8l lpg z T.S to chyba tylko w trasie, a 7l z JTD to w mieście spali więc porównanie bez sensu.
Cytat:
Ogłoszenia zaczynają się od około 7tys zł. Domyślam się, że auta za tą kasę to szroty jakich mało. Jak jest jednak z tymi za 10000-11000tys? Napisałem 11tys, gdyż liczę oczywiście, że ktoś by mi zszedł z ceny ciut. Proszę o opinie ludzi będących bardziej w temacie niż ja.
Za 10K zł nie kupisz dobrego JTD nawet z ładnym zdrowym T.S będzie problem nie wspomnę już, ze pisałeś o LPG, a instalacja dobra też swoje kosztuje. Alfe tanio kupić łatwo niestty z tymi tanimi to czesto bywa tak, ze to nasza pierwsza i ostatnia Alfa bo napalimy się kupimy taniszrot, a później płacz i lament jakie to Alfy są do dupy ;)
Cytat:
Auto będę kupował koło września/października.
Więc masz sporo czasu aby poczytać forum. Wszystko o zakupie modelu 147 zostało już chyba napisane. Awaryjnośc, na co zwracać uwagę co ile kosztuje itp itd