-
gaśnie na LPG
siemka mam taki problem ze swoja 145 1.6 ts i na gazie gdy ja wkręcę bardzo wysoko i od razu pusze gaz i wcisnę sprzęgło to obroty strasznie mi spadają i czasami mi zgaśnie i potem jest mały problem z jej odpaleniem czy wiecie co to może być za przyczyna czy może temperatura silnika jest jeszcze nie odpowiednia??
-
Jak wysoko ją wkręcasz i jaki jest cel tego puszczania gazu po wkręceniu na wysokie obroty.
-
najczęściej ostre hamowanie ;p no powiecmy 4.5 5.5 tys obr/min
-
Mi gasła po strzałach gazu (w przepustnicy), lub jak długo postała na jałowym. Pomogło czyszczenie przepustnicy preparatem za 30zł (wtryskujesz na odpalonym silniku, wg instrukcji).
Jeśli to nie pomoże, a jest podobnym zjawiskiem jak moje strzały, to zgodnie z tym co pisał kolega Mari_o, powinna pomóc wymiana reduktora gazu.
-
ale właśnie o to chodzi ze czasami jest zajebiś... chodzi wszystko pięknie ładnie a wczoraj takie cos mi sie zdarzyło dopiero po tyg od ostatniego zgasniecia i a czy moze to jestwina filtra powietrza?? co o tym sadzicie??
-
Zadaj sobie podstawowe pytanie - czy elementy eksploatacyjne np. filtry masz wymieniane terminowo?
-
właśnie nie ;) tak myślę za zrobię jeszcze 1 tys km i wymienię olej na MOTUL i wszystkie filtry
-
-
wiem kupiłem go jakies dwa miechy temu i wiem tylko ze pasek rozrzadu był wymieniony i tyle a co do gazu to nie wiem nic he
-
Masz sekwencje czy zwykły?