1 załącznik(i)
[Arna], nie pali po deszczu
Hello!
Na poczatku prosze o nie przenoszenie nigdzie indziej - poniewaz Arna ma zawieszenie skrzynie i silnik produkcji Alfa Romeo, a takze wiele innych czesci jak np szyby :) Zawieszenie z Alfasud, silnik z Alfasud i 33, wiec dzial jak najbardziej odpowiedni. ;)
Problem jest taki, ze po deszczu moge sobie krecic, zmienic kilka akumulatorow i nie odpale...
jak jest sucho - wszystko swietnie.
Cytat:
Uklad zaplonowy zostal zastapiony nowszym, na module zaplonowym, przy tej okazji zostaly zalozone nowe swiece bosch i kable zaplonowe champion, oraz nowa kopulka i palec rozdzielacza.
Z tego co mi wiadomo od poprzedniego wlasciciela, to co moge sam potwierdzic to wlozylem nowe swiece NGK B7ES. Jedyne na co zwrocilem uwage, to sprawdzajac stroboskopem po kolei na kablach na odpalonym silniku czy jest wszedzie iskra przez przypadek dotknalem cewki i sie oparzylem - chyba nie powinna sie tak nagrzewac?
Jest to jakis "made in poland" - nei wiem czy cos uniwersalnego czy jak.
Wilgoci nigdzie nie znalazlem, polaczenie wszedzie jest ok, dyskoteki nie ma, aczkolwiek gdzies napewno wilgoc sie dostaje, bo zrobi sie cieplo i pali bez problemu, nawet juz na rozladowanym akumulatorze po uprzednim dlugim kreceniu.
A i druga sprawa, jakie kable oprocz WN powinny byc przylaczone do cewki jako +.
Jakies czujniki obrotow czy cos? Widze, ze mam gaz tam wlozony, ale chyba cos jeszcze (troche tego jest) i nie wiem co... a moge przypuszczac, ze co jak co ale pod cewke nie powinno byc to raczej podpiete...