-
Hak, sedan a SW
Witam
Jak w temacie, mam pytanie odnośnie różnic w przypadku montażu haka między SW a sedanem. Z katalogu producenta Auto-Hak Słupsk wynika, że haki chyba są takie same, bo kod mają taki sam, jednak w sklepach jest rozróżnienie, różnica w cenie minimalna. Czytałem jednak kiedyś, że ktoś kupił hak od sedana i zamontował go do SW, i wszystko idealnie pasowało. Pytam, ponieważ mam możliwość okazyjnie zakupić używany hak, tyle, że jest on właśnie od sedana, a ja mam SW. Dodatkowe pytanie, jak to jest z wbiciem w dowód używanego już haka? Nie robią żadnych problemów jak wszystko jest poprawnie zamontowane? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdr
-
Tak jak mówiłeś, jeśli hak ze Słupska to jest to samo. Kod haka AL34
Żeby przeszedł przegląd musi być tabliczka na haku (czyli homologacja) i to wszystko. Oczywiście wszystko dobrze podłączone i założone.
-
Nie jest to hak ze Słupska. Dokładniej chodzi mi o ten hak: http://allegro.pl/show_item.php?item=2331538959
-
Witam.
Miałem podobny problem,3miesiące szukałem i dopiero z firmy BOSAL hak mi pasował bez żadnych przeróbek z całym osprzętem elektryczno-elektronicznym,odpinany,homologowany i do 156jtdm 16v SW, z roku pr. 2003.10.Pozdrawiam i polecam
-
Tak, tylko, że hak Bosal kosztuje ponad 1000zł, a mi hak służył by jedynie do ciągania motoru na zawody, więc wydawanie z tego powodu 1000zł nie wchodzi w grę.
-
Ja mam polski hak, zakładany w będzinie, i działa, w dowód wbity, 550 zł z montażem. Hak czy się zakłada samemu czy zakład i tak jest sprawdzany na badaniu technicznym. z pismem z stacji kontroli idziesz do urzędu i pieczątka w dowód.
A w sedanie z 1997 u mnie instalacja elektryczna bez przekaźników, tak poprostu dopięta do lamp i nie ma problemów, nawet przy przyczepie co ma 6 obrysówek. WIec nie daj się naciągnąć na moduły przekaźniki itp. no chyba ze w nowszych alfach jest bardiej czuły komp od zarówek.
-
jak ze słupska to masz to samo AL 34 prawidłowy symbol gdybyś miał sedana to by jesze podszedł hak z hak holu symbol 2901 :)możesz też wybrać hak z BRINK'a symbol 395700 pracuję przy hakach na codzień, jak będziesz chciał jakieś info to pisz do mnie.