Spotkał się ktoś już z takim błędem na FES? Czy winny jest sam czujnik, czy może poprostu klimatyzacja jest pusta?(nie chłodzi)
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak mogę sobie poradzić z tym problemem:)
Printable View
Spotkał się ktoś już z takim błędem na FES? Czy winny jest sam czujnik, czy może poprostu klimatyzacja jest pusta?(nie chłodzi)
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak mogę sobie poradzić z tym problemem:)
Podjedź do serwisu klimy, może to czujnik, sprężarka (sprzęgło), a może za mało czynnika.
Witam, i co ma już ktoś rozwiązanie? Co było przyczyną tego błędu? Dodam, że u mnie klima jest nabita.
Witam
Przymierzam się do wymiany czujnika ciśnienia czynnika klimatyzacji, chciałbym wymienić go samodzielnie. Mógłbym mi ktoś powiedzieć czy konieczne jest oddessanie czynnika z układu, czy pod czujnikiem jest może zawór blokujący ?
Byłbym również wdzięczny za informację, czy konieczny jest demontaż zderzaka przedniego, czy może wystarczy zdjąć osłonę silnika i udać się na kanał ?
Z góry dziękuję za wszelkie info
Jak u siebie wymieniałem to czynnik był odessany a zderzak zdjęty.
Mam ten sam błąd - czy pomogła u Was wymiana czujnika? I czy przy jego wymianie trzeba opróżniać układ i ściągać zderzak?
Do wymiany czujnika (presostatu) nie trzeba zdejmować zderzaka, wystarczy zdjąć osłone silnika i jest do niego wystarczający dostęp. Czynnika nie trzeba spuszczać bo pod presostatem jest zaworek.