-
Wariuje wskaźnik paliwa
Witam kolegów :)Mam mały problem ze wskaźnikiem paliwa, dokładnie chodzi o to że pokazuje zero. Rezerwa się zaświeca ale wskazówka wariuje to znaczy raz na jakiś czas tak jakby działała ale za chwile opada i zostaje na pozycji zero. W czym tkwi problem. Proszę kolegów o pomoc.
-
Miałem to samo. winien był zacinający sie plywak na pompie paliwa niskiego ciśn.
-
dokładnie j/w. Otwierasz klapę bagażnika wyciągasz wykładzine i pod oparcem odkrecasz taką blachę. Tam jest pompa wyciągasz sprawdzasz i skałdasz :) ( najlepiej jak masz mało paliwa)
-
Dzięki;) A jeżeli o samo wyciąganie to nie ma z tym większego problemu?:confused: Na co zwrócić uwagę po wyjęciu pompy?:)
-
Zero problemu o ile dobrze pamiętam dwie śruby po przekątnej tego dekla i pompka w ręku. Co do budowy nie pomogę niestety...
-
Uważaj tylko na pływak , jak juz lekko wyciągniesz pompke do góry to nie ciągnij na siłe jak poczujesz, "że coś ją trzyma" to jest pływak. Dasz rade.
-
dzięki panowie. A co mam z nią zrobic jak ją wyjmę? przeczyścic coś czy poprostu włożyc i będzie już działac?
-
Z jakiegoś powodu nie pokazuje stanu on w twoim aucie. Przede wszystkim sprawdź czy czujnik nie jest w żaden sposób naruszony i owy pływak płynnie się porusza. Może to jest przyczyna i oczywiście czyszczonko ;)