-
Problem z TS 145
Witam wszystkich mam taki problem z moim TS-em falują obroty jak jadę to czasem ma takie napady jak by mu paliwo odcinało przez co zaczyna go poszarpywać jak popuszczam gaz i dodaje spokojnie to mu przechodzi podczas tych szarpnięć jakieś stuki słychać jak by tłumik się o co obijał miał ktoś coś podobnego ? Będę bardzo wdzięczny za wszelaką pomoc :)
-
sprawdz dolot ,przeplywke ,swiece, wyczysc przepustnice i pare jeszcze klamotów
-
To wygląda jak usterka w układzie zapłonu (świece, kable, cewka(i))
-
a napady może są przy małej prędkości i małych obrotach? Co do falowania to prawdopodobnie silnik krokowy.
-
tak praktycznie do trzech tysięcy obrotów są te objawy , później jest ok najgorsze jest poruszanie się w korku wolna jazda to dramat co polecacie ?
-
może to zwykłe kangurki? za mało gazu, za wysoki bieg
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
czy tfu, za niski bieg. Też tak mam, ale to chyba po prostu tak jest. Jedziesz, odpuszczasz gaz i szarpie jak szalony :/
-
Silnika krokowego nie ma jest tylko sterownik biegu jałowego czy jakoś tak, i on jak sama nazwa wskazuje odpowiada tylko za bieg jałowy, czyli wtedy kiedy puścisz gaz. Z szarpaniem przy dodawaniu gazu on nie ma nic wspólnego
-
to samo u mnie wystepuje i na forum pisali ze "ten typ tak ma"
i porównałem to na gazie cos takiego nie ma miejsca a jak przełącze na benzyne to szarpie i jest słaba do ok 2,5-3 tys obr oczywiscie jak jest zimna
-
http://lkar.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2153 Przeczytaj tego posta, może znajdziesz coś dla siebie, ja nie bardzo rozumiem Twój opis objawów przez brak przecinków :D
-
Podmień przepływke - najszybciej i najprościej. Później szukaj dalej.