-
"Złodziejka"
Słuchajcie, mam kolejny problem :mad:
Byłem dzisiaj wymienić te oponki z przodu i wymieniłem tylko jedną...na pozostałych kołach znajduje się śruba zabezpieczająca a klucza do nich brak.
Kuźwa cały czas jakieś niespodzianki, co mogę teraz zrobić aby je wykręcić ? Można dorobić sam klucz pod te śruby czy pozostaje kombinować ?
pozdro
-
Pozostaje tyko kąbinować, do 4 śrub masz 1 nasadkę i nie kupisz takiej drugiej.Popatrz w aucie bo widzę że dopiero co nabyłeś może w schowku podłokietnik w zapasie popielniczkach wszystkich, przetrzep wszystko. Na ogól wystarczy wybić szybę żeby odkręcić 4 koła, nigdy nie wiadomo kiedy złapiesz kapcia a poprzedni właściciel nie sądzę by ryzykował.
-
Nie ma na pewno, samochód mam 2tyg więc zdążyłem już pozaglądać we wszelkie zakamarki, jest tylko klucz pod normalne śruby.
-
Dokładnie najpierw przeszukaj auto. Jeśli nie pomorze to spróbuj nabić nasadkę i odkręcić. Ja tak ostatnio odkręciłem zlodziejkę jak kolega przyjechał z londynu po wymianie kół a w warsztacie na jedno koło założyli mu złodziejkę ..... nie wiem z jakiego powodu...chyba zgubili nakrętkę i na szybko założyli coś zeby się nie zoerientował że zgubuli heh
-
A w ASO może też warto sprawdzić, co mówicie ?
-
1 załącznik(i)
Tak wyglądają Załącznik 56045
Może akurat ktoś z was ma taki klucz :) to w ogóle byłoby ekstra
pozdro
EDIT: Dobra, na razie alarm odwołany, dzwoniłem do poprzedniego właściciela, mówi że ma i wyśle, także zobaczymy co będzie.
Tymczasem dzięki wszystkim za pomoc !
EDIT2: Nasadka doszła, oponkę można wymienić :) całe szczęście...