-
Airbag rozpoznanie
Ponieważ zakupiłem auto z zatuszowana usterka układu AIRBAG chce go powoli doprowadzić do porządku
Mam pod FESem błedy nie mozliwe do skasowania o zbyt wysokim natezeniu poduszki pasazera w fotelu oraz kierowcy,napiecu napinaczy i o awarii
kontrolki mimo iz gasnie
W tej chwili mam uszkodzony czujnik ABS i na centralnym wysw.pali sie kontrolka ABS wraz z AIRBAG,przy czym jestem przekonany ze obie kontrolki sa spiete razem bo przy kupnie auta bylo tak ze obie gasly wspolnie a po podpieciu pod komp byly bledy i tak
Tak czy inaczej to FES zrywa komunikacje w momencie wybrania opcji jakiejkolwiek o liczbie wystrzelen itp
Same poduszki i napinacze a ok...tzn poduszki pod zaslepkami istnieja fizycznie wiec pytanie czy wystarczy sam ECU naprawic od AIRBAG i znalezc polaczenie kontrolek?
Jutro napisze co dokladnie FES mi wywietla
-
No to karaluchy z pod poduchy i jest takie cos:
-1A- łdunek kontr.awarii airbag otwarty obwód przerywany/obecny/ciagly 66
-0B- ładunek wyb.napinaczy kierowcy wartośc zbyt wysoka i przerywany/obecny/ciągły 7
-0E -ładunek wyb.airbag boczny ze str.kierowcy wartosc zbyt wysoka przerywany obecny ciagly 180
-0F- ładunek wyb.airbag ze str.pasazera boczny przerywany/obecny/ciagly wartosc zbyt wysoka 121
Lampka kontrolna awarii airbag - wlaczona(fakt iz mam awarie czujnika abs i na panelu centralnym pali sie kontrolka ABS i AIRBAG jednoczesnie ale po usunieciu awarii sygnal o palacej sie kontrolce bodajze dalej jest a fizycznie gasnie ona z ABSem)
-Napiecie akumulatora - normal
-Airbag pasazera - upowazniona
-Lampka kontr.wylacz.airbag pasazera wlaczona (to taka kontrolka na liczniku/obrotomierza ktora powinna pomigac przy wlaczeniu zaplonu ale wcale sie nie swieci wiec musze zajrzec do licznika...
-interwencja napinaczy - 0
-interwencja airbag - 0
-Pasazer-nieobecny
-Konfiguracja okablowania -kierowca+pasazer
-czas funkcjonowania 287 935 min? na czas liczy dzialanie?
-key on od pierwszej awarii - 64 czyli nalicza to ciagle?troche to nie mozliwe zeby w ciagu 3 lat tylko 64 razy byl zaplon zalaczany chyba ze po wyjeciu akumulatora jest reset airbag np po dluzszym wyjeciu a takie sie zdarzaly
To tyle,poza sprawdzeniem okablowanie foteli i instalacji jakies sugestie?
centralka do naprawy?od czego zaczac?czekam na ewentualnie sugestie