-
Problem z gazem
Witam. Od pewnego czasu w mojej instalacji gazowej dzieją się dziwne rzeczy. Otóż po kilka razy dziennie w czasie jazdy na gazie komputer samoistnie przełącza zasilanie na benzynę.Nie raz przejadę 50 km i w porządku,a nie raz na odcinku 2 km przełączy się parę razy.Żadnych innych objawów nie zauważyłem,tylko czasami jak przełączy na benzynę to ręcznie na gaz też nie mogę przełączyć.Filtry wymienione.
-
a moze gaz ci sie konczy?? bo u mnie jest cos atkiego ze jak mam małe ciśnienie w butli to tez mi [rzełacza sam na bezyne i zalezy po jakim czasie i od wciskania pedalu gazy
-
Do sprawdzenia zasilanie elektrozaworów i ich stan zabrudzenia, jak zasyfione to po nagrzaniu cewek będą się kleszczyły.
-
Witam,dziękuję za odpowiedz,ale stan gazu nie ma znaczenia czy mam połowę zbiornika czy prawie cały,mało kiedy gazu mi brakuję z reguły tankuję wcześniej,a rano jest okey jak odpalę,dopiero jak pochodzi i to nie zawsze,tak mi się wydaję,że temperatura otoczenia ma znaczenie,czyli im cieplej tym częściej przełącza na benzynę,a gdzie miałbym szukać zasilania elektrozaworów,bo ja jestem całkiem zielony w tym,to pytanie do kolegi GrzesiekK.
Pozdrawiam serdecznie.
-
Jeden masz przy butli.Drugi przy reduktorze.Ale to raczej robota dla fachowca skoro nie wiesz nawet gdzie one są
-
A czy czasem nie zaczęło się tak dziać po wymianie filtrów? Bo jeśli tak to może są odwrotnie założone. U mnie był podobny objaw właśnie po wymianie filtrów i okazało się że założyłem odwrotnie ten mały filterek przy reduktorze.
-
Nie,filtry wymieniłem po fakcie,bo ktoś mi też powiedział,że to może być wina zapchanych filtrów.
-
Witam.Miałem od pewnego czasu ten sam problem.Dziś znalazłem wreszczie czas i pojechałem na gwarancję.Gazownik od razu wiedział w czym rzecz.Po podpięciu komputera wyświetlił się bład ciśnienia gazu. Wymienił więc czujnik i ten błąd już nie wyskakiwał. Czujnik ten w mojej instalacji (Lovato) jest podpięty do wtrysków.
-
Witam,dziękuję za podpowiedz,ja jadę w środę do gazownika,może mu to pomoże.