Witam! Moje pytanie dotyczy polosi prawej.a mianowicie jak ja wyjac z podpory? Odkrecilem te 6 sroblaczacych przegob. I teraz nie wiem jak ja wyjac w taki sposob zeby calej podpory nie wyjmowac. Porsze o pomoc. . Pozdrawiam Marcin
Printable View
Witam! Moje pytanie dotyczy polosi prawej.a mianowicie jak ja wyjac z podpory? Odkrecilem te 6 sroblaczacych przegob. I teraz nie wiem jak ja wyjac w taki sposob zeby calej podpory nie wyjmowac. Porsze o pomoc. . Pozdrawiam Marcin
Będzie problem bez wykręcania całej podpory. W podporze jest łożysko, nabite i zabezpieczone dodatkowo taką blachą, przykręconą 3 śrubami o ile się nie mylę. Ja miałem problemy z wybiciem mając podporę poza samochodem ...
a ściągaczem to nie pójdzie??
a narodziło się drugie pytanie:
jaka jest wielkość wałka centrującego do tarczy sprzęgłowej??
chodzi dokładnie o wymiar otworu w wale? i może jakby ktoś miał taką wiedzę to w tarczy sprzęgłowej
Wydaje mi się ze 21 mm, bo robiłem sobie taki wałek to ułożenia tarczy, jeśli CI zalezy to mogę poszukać i zmierzyć.
20mm i 21,5 na tarczy. Ale nie trzeba tego robić, bo wałek sprzęgłowy w tej skrzyni jest krótki i nie wchodzi do koła zamachowego.
Witam.
Odkręć 3 śruby zabezpieczające łożysko o strony zwrotnicy, popsikaj łożysko WD40, zdejmij tarcze z zaciskiem hamulcowym i wyciągamy lub jak idzie
ciężko wybijamy półoś.