-
1 załącznik(i)
Wymiana tulei wahacza.
Załącznik 56799
Witam
mam pytanko. Czy da się wymienić tylko tą tuleję zaznaczona na obrazku, bez potrzeby wymiany całego wahacza? Pytam ponieważ dziś usłyszałem delikatne stuki w lewym kole. Gdy się szarpnie za to koło ewidentnie je słychać, czego nie ma po drugiej stronie. Kiedy odkręciłem koło luz był tylko na tej tulei. Niestety nie zdążyłem sprawdzić jak ona zachowuje się po drugiej stronie; ale raczej luzu nie powinno być. Jeśli ktoś miał już jakieś doświadczenia w takiej sprawie, to fajnie by było poznać jakieś szczegóły. Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
tą tuleję trzeba palnikiem wypalić żeby wymienić.. w strong-flex jest dostępny poliuretan na to miejsce.. jeśli będziesz robił tą wymianę czyli wypalał zadbaj o osłonięcie sworznia.. żeby Ci gumy nie stopił na swożniu albo smaru nie wytopiło bo wtedy co Ci po tulei jak sworzeń będzie walnięty ;D
-
Ja ostatnio wkładałem na to miejsce poli. i normalnie wyprasowywałem.
-
Producent strong-flexów zaleca wypalenie tej tulei palnikiem.. dla pełnego oczyszczenia miejsca na poliuretan.. Poza tym jak wkładałem je u siebie to mój wahacz był e dobrym stanie i ta guma ani drgneła.. więc wierz mi że nie dało jej się wybić.. może Twoja była już zużyta dlatego zeszła na prasie.. ale jak mówię producent zaleca palnik dla pewności że otwór jest oczyszczony..