-
Przekaźnik zaworu ABS
Witam
Od jakiegoś czasu świeciły mi kontrolki od ABS, ręcznego, taki trójkącik nad ABS i ASR było wyłączone i nie dawało się włączyć. Wczoraj byłem u znajomego na kompie i wykazało błąd przekaźnika zaworu ABS kod błędu-C1276. Czy ktoś wie w którym miejscu dokładnie się znajduję ten przekaźnik i ile może on kosztować?
pozdrawiam
- - - Updated - - -
Alfa jest z 2002 po lifcie wnętrza wersja SW silnik 1.9 jtd 115 km
- - - Updated - - -
Nikt? nic?
-
-
przekaznik jest w pompie ,znaczy w elkektronice od niej
-
najpierw wymień bezpiecznik na aku koło plusa i to powinno wystarczyć
-
A który to jest bezpiecznik ten od ABS bo mam urwaną klapkę i nie wiem który jest do czego
-
duży 60 A,przy zacisku + na akumulatorze
-
Troszke czasu mi to zeszło ale dzisiaj juz miałem chwilke zeby popatrzec na te bezpieczniki i z przykrością muszę stwierdzić że wszystkie od strony plusa na aku są dobre. Może trzeba sprawdzić te od strony minusa? tylko że one sa zabudowane i nie widac czy sa przepalone czy tez nie
-
Często wygląda na dobry a nie jest dobry, natomiast przy - niie ma bezpieczników !
-
No właśnie nie wyglądały mi na bezpieczniki a znajomy dzisiaj mi mowil że są to jakies przekaźniki. To jak mam sprawdzić czy bezpiecznik jest dobry?
-
Wyjąć i sprawdzić organoleptycznie:) Ew przedzwonić miernikiem. Dla pewności odpalić i zmierzyć czy jest na nim napięcie.