witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
Printable View
witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
Zasada prosta :) Im wiekszy tym lepszy (i droższy) - jak w życiu :P
A jesli juz Cie nie stac na drogi to lepiej kup 45 Ah firmowy niż 65 Ah firmy JożinZBażin Inc :D
fred
65Ah to już przesada do benzyny. Wystarczy 55Ah (ja taki mam). Jak szukałem akumulatora niedawno usłyszałem taką teorię, iż czasem mieć lepiej "mniejszy" aku, zwłaszcza w mieście (na krótkich odcinkach) gdyż "większy" nie zdąży się doładować. Tak czy inaczej 55Ah sprawdza się b.dobrze.
Ja mam od roku 54 Ah f-my ENRON (niby bezobsługowy) i jak na razie nie narzekam. Jeśli nie masz klimatyzacji to 45 Ah powinien Ci w zupełności wystarczyć ;//Cytat:
Napisał iskiereczka
teza iz"im wiekszy tym lepszy" nijak ma sie do rzeczywistosci.do benzyny 145/6 45..55 Ah z klima 60Ah.
przeczytaj w instrukcji ile powinno byc Lesiu. Duzego aku mozesz nie dac rady naladowac to i bez sensu taki miec skoro bedzie ciagle niedoladowany jezdzilCytat:
Napisał lesio146
jasne ze tak.instrukcja mowi bez klimy 45 do 50 Ah z klima 60AhCytat:
Napisał Konrado
Misiąc temu kupiłem BOSCH 56Ah . I klimatyzacja działa jakby co... Przed wymianą był czterdziesci pare Ah i klima tez działała,więc wydaje mi sie troche bzdurne co podaje instrukcja. Oczywiście nie ma się co dziwić włoskim inzynierom,bo podają wartości optymane dla 145/6 jednak z doswiadczenia wiem,ze bez obaw mozna kupić aku o mniejszej pojemnosci.
Pozdrawiam Tiga
Odpusccie Panowie... teza ze "im wiekszy tym lepszy" byla skrótem myslowym bo i tak wiekszy niz 60 Ah nie wejdzie. Mowiąc to mialem na mysli granice 50-55 Ah
fred
witam,
podepne się pod temat.
Musze wyciągnąć aku i podpiąć pod prostownik. Mam teraz pytanie, czy jest jakaś procedura po ponownym włożeniu aku żeby nie było później jaj?