Witam brat planuje kupić sobie Alfę i zastanawia się nad 166 albo GT kwotę jaka maks może przeznaczyć to 20tys i najlepiej jak silnik będzie diesel. Jak myślicie za taką kwotę znajdzie jakąś dobrą Alfę ?
Printable View
Witam brat planuje kupić sobie Alfę i zastanawia się nad 166 albo GT kwotę jaka maks może przeznaczyć to 20tys i najlepiej jak silnik będzie diesel. Jak myślicie za taką kwotę znajdzie jakąś dobrą Alfę ?
Zależy od upodobań i wymagań jakie według Twojego brata,jego wymarzone auto powinno spełniać.
Zacznijmy od tego,że 166 to piękny sedan/limuzyna,a GT to nic innego jak ładne,sportowe coupe.
Jeżeli zaś chodzi o silnik Diesla w Alfach - 166 oferuje jednostkę 2.4,a GT o ile wiem 1.9
Myślę,że 20 tyś.to bardzo przyzwoity budżet i spokojnie można wyruszyć "na łowy".
Poszperaj na "łotomoto" lub "alledrogo" i wstaw interesujące ogłoszenia w dziale "Kupić czy...",forumowicze pomogą uniknąć aut o niepewnym stanie.
GT w dieslu za dwie dychy to nie znajdziesz.
Potwierdze słowa kolegi z drugiego posta. 166 i GT to dwa różne samochody, więc najpierw warto sobie odpowiedzieć na pytanie czego się chce.
Jestem w szoku, jak można mieć aż taką rozpiętość co do modelu i wielkości :confused:
166 to wielka limuzyna a GT do coupe.
Może podobają mu sie obywa modele a ich docelowa funkcjonalność to drugorzędna sprawa. Ale budżet 20 tys. wydaje mi się za skromny przynajmniej na GT, oglądałem ostatnio GT za 29.900 i jej stan był agonalny, oczywiście z odległości kilku metrów to szacun, ale na kanale okazało się z skąd taka cena. Na GT to trzeba 40 tys i najlepiej ją sprowadzić. Mogę książkę napisać o tym co jest na polskim rynku.
A ja myślę, że za 20000zł DA SIĘ kupić GT z dieslem :D
Inna sprawa, że nie polecam ^ ^ :)
Za 20000zł 166 kupi spokojnie. 147 po FL'u też. Do przyzwoitej GT zabraknie.
Dwa zupełnie różne auta, więc brat musi się zdecydować czy chce limuzynę czy coupe :)
GT z sinikiem JTDm raczej nie kupi za tą kasę (no chyba że ma jeszcze "luźny" grosz żeby później w nią wpakować) więc pozostaje mu 166 :)