Witam!
Poszukuję tłumika środkowego do GTA. Czy ewentualnie można go usunąć? Jaki to będzie miało wpływ?
Printable View
Witam!
Poszukuję tłumika środkowego do GTA. Czy ewentualnie można go usunąć? Jaki to będzie miało wpływ?
Jaki to będzie miało wpływ.. no na głośność.. jeśli wstawisz tam rure samą.. to zrobi się głośniej i tyle.. niekoniecznie w tym fajnym znaczeniu słowa "głośniej", ładny dźwięk w V6 w alfie mimo wszystko osiąga się tłumikami różnych rodzajów ale napewno nie samą rurą..
A ile chcesz wydać na taki tłumik, skoro go poszukujesz ?
EDIT: a jesteś pewien że ta "puszka" o której myślisz to tłumik ? bo jak widzę na stronie supersprinta w GTA tłumika środkowy jest właściwie tuż przed końcowym.. a po środku auta jest katalizator w puszcze okrągłej..
Zmiana dźwięku i(jeśli tłumik/kat był sprawny) to utrata mocy ;)
Jeśli kat był sprawny to nieodczuwalna utrata mocy i napewno głośniejsza praca.. jeśli tłumik to tylko głośniejsza praca.. żadnej utraty mocy.. bez zabobonów :P
Katalizator sprawny. Na pewno chodzi o tłumik środkowy, zgadza się - jest przed końcowym.
@ wheelerwasp02 a masz załatwić jakiś tłumik taniej? :)
Tzn taniej.. no wiesz nowe tłumiki do GTA masz tylko w ASO lub jakichś sportowych firmach typu Supersprint, CSC, Ragazzon.. tańszą alternatywą zwłaszcza jeśli o tłumik środkowy chodzi.. jest zrobienie sobie na zamówienie w jakiejś firmie.. przykładowo EL-TEC.. albo RM Motors.. jak robiłem u siebie cały wydech z kwasówki custom.. to zamówiłem po wymiarach wysyłkowo środkowy tłumik z RM Motors.. jestem pewien że nawet zrobiony z kwasówki będzie tańszy niż nowy zwykły z ASO.. jeśli ma spełniać rolę wyciszenia rzeczywiście.. to zamów sobie komorowy w wymiarach oryginalnego.. może być kwasówka też.. i masz na wiele lat za koszt około 400-600 zł..
Bardzo dziękuję za porady :)
Wolnossaki dziwnie reagują na takie rzeczy, a jak chcesz na prawdę dobre tłumiki to uderz do MG Motorsport, bardzo wysoka jakość.
Dzięki, jutro do nich zadzwonię :)