-
[146] urwane odbojniki
Witam, dzisiaj zerknąłem sobie tak z głupka pod moją AR no i odkryłem że ma pourywane oba tylne odbojniki, szukałem na allegro i nic nie znalazłem, wie ktoś jaki koszt tego może być, no i jak jest z ich wymianą?? sam w garażu poradze sobie z tym, czy konieczna wizyta u mechanika??
-
O jakie odbojniki ci chodzi ?
-
takie gumowe które znajdują się "w sprężynie" chodzi o tył
-
Wydaję mi się że kupisz je w sklepie z częsciami do Fiatów, co do wymiany to chyba będziesz musiał opuścić wachacz bo przez sprężyne ich nie wsadzisz.
-
te urwane to wyciągłem przez sprężyne, także może i wsadzić dam rade, no i jeszcze jedno one są montowane u góry?? co?? bo wcześniej nie zwracałem na to uwagi, no i tam u góry jest taki otwór, to do niego montuje się ten odbojnik??
-
Wymieniałem jakiś temu przy okazji wymiany amorków.Kupiłem od fiata Tipo (polecił sprzedawca) takie same tylko że wykonane z gumy i trochę dłuższe od oryginalnych piankowych alfy.Że 5 razy tańsze nie wspominam (8 zł za szt).Wymiana banalnie prosta smarujesz smarem mały bolec odbojnika i wciskasz w otwór w belce.Pozdr.
-
-
Napisz do kolegi Rigoberta może jeszcze ma bo kupował dla mnie kiedyś dwie sztuki.
-
tak jak mówi piećka ja w 155 wymieniałem i przechodzą przez sprężyny trudniej było je złożyć aby zaskoczyły w otworze - koszt żaden pytaj o odbojniki do bravo/brava
-
no i jest taka sprawa, dziś mój szwagier kupił mi odbojniki w sklepie i niby mają pasować do Bravo/brava i jak to powiedzieli w sklepie większości włoskich wynalazków, jeden taki odbojni składa się z 2 części takiego okrągłego siodełka i wciskany element wykonany z jakiejś pianki no i wygląda na to że ten odbojnik powinien być umocowany na DOLE, a nie jak to było w mojej Alfie orginalnie u góry, bo jest u góry taki mały otworek z czego wnioskuje że stary odbojnik miał taki "CYCEK" którego się wciskało do otworku i wuala.
no i pytanie??????? można zamontować odbojnik na DOLE?????
Prosze o podpowiedz