-
Problem z pompą paliwa
Dzisiaj rano chciałem odpalić autko a tu okazało się, że się nie da zbytnio. Sprawdziłem i wyszło na to że pompa paliwa nie dostaje prądu. Oczywiście paliwko jest i pompa jest sprawna po prostu brak prądu na pompie. Moje pytanie jest takie: Gdzie szukać i gdzie może być problem ? Ewentualnie jak sobie z nim poradzić. Dodam, że to 1.4 TS z podtlenkiem lpg
-
Kilka dni temu był podobny wątek i ten sam problem. Po za tym w archiwum również kila by się znalazło. Problem leży w zaśniedziałych przewodach na przekaźniku koło akumulatora pod maską lub we włączniku bezwładnościowym pod fotelem kierowcy - wystarczy go wcisnąć i jak on jest przyczyną to zasilanie pompy powinno wrócić do normy. Sprawdzić, wyczyścić i auto będzie pracowało jak należy. Schematy są ogólnodostępne i widać tam jak na dłoni co może stwarzać problem. Szukaj i daj znać czy udało Ci się wyeliminować problem. Powodzenia :)
-
ogarnąłem to co przekazałeś. Przekaźnik już się nie nadawał więc wstawiłem nowy i pomogło na godzinę. Pompa paliwa wyzionęła ducha ;] ale już mam wstawioną nową ;]