-
[156] Zawieszenie
Siemka mam problem z zawieszeniem otóż amortyzatory mam ok ( przód 69 %, tył 75% ), problem polega na tym ze auto pływa, zachowuje sie jak amerykański samochód( strasznie miękkie ) nie wiem co jest? Tulejki wahacze wszystko sprawdzone zero luzów. Czy mogą to być sprężyny już wykończone ( przebieg 223 tys.) ! Jeśli to sprężyny to warto wymieniać na sportowe -30mm? Z jakiej firmy najlepiej ? Za wszelka pomoc Dzięks !!
-
Witam
a sprawdzałeś zbieżność ? może zła geometria kół jest przyczyną....
-
W sumie nie sprawdzałem zbieżności, ale czy zbieżność ma coś do tego ?hmmmmm
-
jest kilka mozliwosci. nieodpowiednie amortyzatory/nie do tego silnika/ albo ta maszyna sprawdzajaca jest do kitu. a zbieznosc hm.... moglbys kolego rozwinac swoja mysl !!!
-
Nad amortyzatorami juz sie wlasnie zastanawielem ale czy jest mozliwosc w jakis sposob sprawdzenia tego czy sa od danego modelu ? Zbierznosc to raczej chyba odpowiada za to ze auto nie sciaga i nie niszczy opon !
-
Coś z amorkami wg. mnie...
Moze ktoś włożył niepdowiednie amory do JTDeka, przecież to dużo cięższy motor niż benzynka a może poprostu się skończyły...
A te maszynki do sprawdzania zawieszenia to o kant d... rozbić...
One sprawdzają całe zawieszenie, a nie amortyzator, żeby sprawdzić amortyzator to trzeba go wymontować i jest do tego specjalne urządzenie...
Pozdrawiam
-
Koledzy bądzie myślącymi Ludzmi !!!!!!!!!!!!!!!!! tak jak wczesniej kolega napisał SPRAWDZ ZBIEŻNOŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zanim wymienisz pół samochodu
-
Ok sprawdze najpierw zbieżność to najmniej kosztuje ! zobacze jakie beda efekty !
-
na kazdym amartyzatorze jest numer katalogowy .wystarczy odczytać i sprawdzić
-
Siemka ! Dzieks za porady sprawdze to wszystko i dam znac co bylo !