Panowie, pomóżcie podłączyć suba aktywnego pod standardowy zestaw audio w 159. Jak wyprowadzić sygnał cinch, nie odłączając żadnego z 4 głośników? Najlepiej prosto z radia.
Printable View
Panowie, pomóżcie podłączyć suba aktywnego pod standardowy zestaw audio w 159. Jak wyprowadzić sygnał cinch, nie odłączając żadnego z 4 głośników? Najlepiej prosto z radia.
Kolego to powinno ci pomóc
http://allegro.pl/zlacze-aux-in-rca-...171771636.html
P.S. Jeśli się zdecydujesz na takie złącze to daj znać czy działa
Oczywiście że nie zadziała.. fabryczne radio nie ma przewidzianego wzbudzenia tego złącza.. to jest tylko do Blaupunktów które mają to przewidziane..
Mam nawet jedno takie złącze na sprzedaż :P bo nie śmiga..
A podłączenie suba do fabrycznego radia to poprzez konwerter.. i trzeba porzeźbić żeby mieć wszystkie 4 głośniki + sub..
to już teraz wszystko jasne:P dzięki za info:)
Możesz też wyjąć radio, udać się do pierwszego lepszego elektronika i poprosić o wyprowadzenie sygnału z przedwzmacniacza. A ustawienie i sterowanie załatwi Ci odpowiedni wzmacniacz (z filtrami). Operacja na 20 min i koszt nie przekraczający 100zł.
co masz na myśli odpowiedni? tylko te z wyższej półki?
Półka, w zależności od wymagań ;) mam na myśli filtr dolnoprzepustowy, subsoniczny i regulację fazy.
- - - Updated - - -
Półka, w zależności od wymagań ;) mam na myśli filtr dolnoprzepustowy, subsoniczny i regulację fazy.
Podepnę się pod temat. Z poprzedniego autka został mi wzmacniacz Blaupuntka i wzmak tej samej firmy. Sprzęt może nie z górnej pułki ale dawał radę ;) Nie należę do osób które montują ogromny głośnik w bagażniku w celu masażu pleców :D I mam takie pytanie, czy ktoś podpinał coś takiego pod oryginalne radio? Może ktoś ma jakieś fotki jak to robił krok po kroku? Od prądu z aku aż po sam bagażnik, gdzie się przebić z kablem od aku, gdzie ciągnąć kable do bagażnika. W moim poprzednim aucie ktoś na forum właśnie zrobił taką fajną fotorelację a tutaj niestety nie mogę znaleźć podobnego tematu :( Moje radio to wersja bez MP3 jeśli to jakaś różnica :)