-
wysprzęglik
witam wszystkich jestem nowy na tym forum potrzebuję pomocy,odebrałem samochód od mechanika po wymianie sprzęgła okazało się że po przejechaniu 50km. rozleciał się wysprzęglik kupiłem nowy i znowu po przejechaniu tym razem 10 km.to samo mechanik nie wie co morze być przyczynom proszę o pomoc :mad:
-
a czy w czasie gdy był dobry coś się działo nie tak? w jaki sposób się rozleciał?
-
witam nie wszystko było w porządku po założeniu i przejechaniu paru kilometrów przy próbie wciśnięcia sprzęgła spada na podłogę wygląda na to że wpaduje bolec z gniazda pozdrawiam jurek
-
Cytat:
Napisał
jurek156
wpaduje bolec z gniazda
:wacko:
-
sprawdź czy wszystko dobrze poskładane. jeśli nie działało po złożeniu to gdzieś jest kiszka. może zapomniał odpowietrzyć?
-
Słuchaj jeżeli wypada trzpień z wysprzęglika na skrzyni (domniemam że o to Ci chodzi) to znaczy że jest źle założona dźwignia na wieloklinie na wałku wchodzącym do skrzyni. prawdopodobnie przestawiona o ząbek. No ale to musisz dokładnie określić o co Ci chodzi bo raz że ciężko wróżyć z mechaniki na odległość,dwa ciężko wyczuć o co Ci chodzi ;) (wypaduje bolec z gniazda)