[156] Praca silnika na wolnych obrotach
Nie wiem od czego zacząć szukanie usterki. Objawy takie odpalam auto i na wolnych obrotach, bez dotykania gazu silnik dziwnie chodzi ( z wydechu słuchac takiw pyrknie czy jak to nazwać ). Patrze na obroty, są stabilne wskazówka ma tam około 900 obr na min naciskne delikatnie gaz i jak wskazówka obrotomierza opada to spada to obr tak około 600 ( tam jest takie pole namalowane ) i zaraz sie podnosi na te włąsciwe. Jak jade jest taka luka w mocy około 2000 obr jakby go przydławiało dalej zapie...... jak dziki nic mu nie jest nie dławi sie, jak normalne auto. Zatrzymuje sie wskazówka wpada na te pole niżej zaraz obr podnosi do włąściwych i taka i ok. Ale jak znów stoi to ponownie takie pyrkanie z wydechu (dziwna praca silnika).
Jak go podpiołem do kompa facet stwierdził sonde, ze kable do "grzania" jest naderwany ale zlutował i mówi ze ok, ale objawy dalej są. Podpinam mój problem pod przepływki, sondy lambda i silniki krokowe, ale już sam nie wiem co. NIe chciałbnym wymieniać po kolei całego osprzętu silnika. Pomóżce