[146] sonda lambda, pilna prosba
Prosze o pomoc w znalezieniu kostki do sondy lambda, potrzebuje dokładnego opisu gdzie ta kostka się znajduje gdyz chcę założyć sonde ( obecnie nie mam = wkrecona sruba jako zaslepka przez poprzedniego właściciela ) musze wiedzieć ilu przewodowa jest. Alfa 146 silnik 1,3 BX
Re: sonda lambda, pilna prosba
Cytat:
Napisał Armagedon
Prosze o pomoc w znalezieniu kostki do sondy lambda, potrzebuje dokładnego opisu gdzie ta kostka się znajduje gdyz chcę założyć sonde ( obecnie nie mam = wkrecona sruba jako zaslepka przez poprzedniego właściciela ) musze wiedzieć ilu przewodowa jest. Alfa 146 silnik 1,3 BX
Mam taki sam silnik i u mnie kostka sondy lambda znajduje się przy (kilka cm) mocowaniu kolektora dolotowego do głowicy od strony zbiorniczka wyrównawczego płyny chłodniczego tj. po lewej stronie patrząc z miejsca kierowcy lub po stronie prawej patrząc na silnik po podniesieniu maski. Moja sonda ma trzy przewody - czarny, biały i czerwony :|
P.S. Szkoda, że założyłeś temat dotyczący sondy lambda - trzeba było odświeżyć któryś z kilku już istniejących ;//