-
Głośna praca, klekot
Witam
Mam do Was pytanie. Posiadam Alfe 147 z silnikiem 1,6 TS 120KM 2001r. Od niedawna martwi mnie zbyt głośna praca silnika. Chodzi jak diesel i klekocze. Kiedy odpalam silnik klekocze, po chwili się uspokaja,ale jak tylko dodam gazu silnik znów głosno chodzi. Na początku roku został wymieniony wariator. Nie wiem dlaczego jest taka głośna. Mechanik stwierdził że alfy tak maja..
załączam linka zebyście mogli posłuchać.
http://www.youtube.com/watch?v=Oba0tOsN5zA
-
film nie dziala, a jesli mechanik mowi, ze 'tak maja" to zmien go jak najszybciej
-
wariator do wymiany i reszta z rozrzadu jak nie byl robiony
-
-
No to masz mechanika gamonia. To nie on przypadkiem wymieniał Ci wariator? Bo jak dla niego taka jest tolerancja prawidłowej pracy silnika to ja nie wiem. Masz olej na odpowiednim poziomie, bez opiłków?
-
-
A pewny jestes ze wariator zostal zmieniony. Znam pare przypadkow gdzie Belle byly odstawione na wymiane wariata a pozniej sie okazalo ze nie zmieniony. Po przycisnieciu mechaniora okazywalo sie ze nie potrafil go wymienic (odkrecic)
-
Po wymianie chodziła cicho, więc chyba został wymieniony. Olej jest zawsze na odpowiednim poziomie.
-
dawno byl wymieniany? ile na nim przejechane? u siebie mialem przypadek ze na gwarancji po 5 m-cach zaczal halasowac a przebiegu mial z 6tys oczywiscie reklamacja uznana auto glownie uzywane po miescie co skraca zywotnosc wariatora ale 3 lata wytrzymuje
-
Wariator był wymieniany 3tys. km temu. Wtedy tez został wymieniony olej. Rozrząd zaś wymieniony był 25tys.km temu. Po odpuszeniu gazu , kiedy chodzi na wolnych obrotach mniej wiecej po 10sek sie uspokaja i cichnie. Ale wytarczy dodać gazu i zaczyna się hałas jak na filmie