50.000 km i więcej Giuliettą
Na forum jest temat dotyczący 10.000 km i więcej Giuliettą. Oczywiście wszelkie uwagi są bardzo cenne, ale za zwyczaj jakieś problemy/niedociągnięcia pojawiają się pózniej (szczególnie po upływie gwarancji).
Ja zrobiłem swoją Julcia od pazdziernika 2011 równe 20.000km. Juclia śmiga, dotychczas miałem tylko następujące problemy:
1) wymiana gałki zmiany biegów na gwarancji (pokrowieć po 5 mieśiącach pękł)
2) kiedyś w trasie po 8 godzinach jazdy stopniowo radio i telefon przestały działać. Pod koniec nie było ani muzyki, ani przyciski na kierownicy nie działały. Zadzwoniłem do serwisu, panowie powiedzieli, żebym odłączył akumulator na pare minut i znowu podłączył. Zrobiłem tak, wszystko się zresetowało i w drodze powrotnej miałem radio i telefon. To było w marcu tego roku i od tego czasu wszystko ok.
Ponadto jazda Julcią to sama radość.
Julcia od 2010 roku jest na rynku, co poniektórzy z pewnością mają już większe przebiegi. Może podzielicie się waszymi doświadczeniami? Pierwszym posiadaczom Julek róniewnież okres gwarancji już upłynął albo niebawem zaraz upłynie. Czy przedłuzaliście okres gwarancji albo zamierzacie przedłużyć?
Pozdrawiam wszystkich Alfisti.