-
Plus po zapłonie
Chciałem sobie zamontować rejestratorek i podłączyłem go pod zapalniczkę samochodową, lecz niestety przez to strasznie trzeszczy mi CB, dlatego moje pytanie jest pod jaki inny plus po zapłonie i w którym miejscu mogę się wpiąć? Myślałem o skrzynce bezpieczników i kablach od św.mijania ale niestety zbyt zabudowana jest. Gdzie wpiąć aby nie zaszkodzić innym urządzeniom? 147 JTD 2001
-
Hmmmm..... myślę że właśnie od skrzynki bezpiecznikowej najlepiej by było. a miejsce jest:D tylko trzeba trochę się pogimnastykować. A te lubelskie to gdzie dokładnie??
-
Spod Elizówki. Najlepiej by było z tyłu skrzynki albo z przodu tam gdzie wiązka wychodzi tylko nie mam pojęcia który przewód jest od św. mijania;(
-
eh.... wy marni przecinacze kabli.... macie miejsca w skrzynce bezp. i tam sie podpinajcie a nie poskręcacie na ryja a później post nie działa mi. A dlaczego bo ześniedziało i tyle. Zapraw końcówki na przewodzie i wetknij w odp. pole. A jak sprawdzić gdzie napięcie na pustym po włączeniu zapłonu?? a no fazerkiem albo próbówką. A jeśli nie to mostek. Po drugie bezp jest dobrany do świateł a jeśli dokładasz coś jeszcze to może być problem.
-
To dlatego pytam w pierwszym poście gdzie najlepiej wpiąć aby nic nie zwariowało, po drugie istnieje cyna wiec nic nie trzeba na ryja skręcać i nie tyle potem śniedzieje tylko wytwarza się grzałka jeżeli nie użyjesz cyny. Dzięki za pomoc.
-
śniedzieje uwierz mi:D i fakt grzałka jest:D jednak żeby zalutować musisz okręcić wokoło czyli odizolowywać i tak dalej.
-
kolego ja podłaczałem CB to wpiąłem sie przrd skrzynkę z bezpiecznikami... w przewód akumulator - Skrzynka taki grubszy czerwony... przewód puściłem przez bezpiecznik bo miałem akurat taka obudowę i nic mi sie nie dzieje
co do łączenia to połączenia lutowane oczywiście
-
-
kurcze nie pamietam ale czy nie też sie wczepiłem w przewód od Aku do skrzynki... grubszy czarny... bo bezpiecznik tam sobie założyłem... a moze ze skrzynki wyciągnąłem mase... jak nie zapomnę to dzisiaj zobacze i napisze:)
-
zobacz bo jak "zera" niema to nie ruszy