Witam.
Mam takie właśnie pytanie jak w temacie. Muszę poszukać tego kanału w swojej Alfie. Mam model 147 1,9jtd 2001
Printable View
Witam.
Mam takie właśnie pytanie jak w temacie. Muszę poszukać tego kanału w swojej Alfie. Mam model 147 1,9jtd 2001
Z tego co zauwazyłem w mojej belli to po uzytkowaniu klimy kapie z przegrody miedzy silnikiem a kabina, tam pod rurami z nagrzewnicy, jak wlozysz reke to poczujesz takie dwie dumki złączone to właśnie tam kapią skropliny. Jak potrzebujesz to wyśle Ci zdjęcia ;)
Jeśli byś mógł dołączyć zdjęcie lub filmik, to był bym Ci bardzo wdzięczny ;) Trochu mi śmierdzi z nawiewów i chcę sobie zdezynfekować przewody wentylacyjne. Kupiłem sobie nawet taki specyfik specjalny do tego celu :P I tam właśnie napisali, żeby psikać tym w kanał odprowadzający wodę ze skraplacza.
nic ci to nie da, jedź do serwisu klimatyzacji,tam ci nabiją,sprawdzą i odgrzybią. odpływ wody z klimy jest w takim miejscu,że zanim psikniesz w niego to wszystko ci wyleci,wiem z własnego doświadczenia.tak samo nie psikaj w nawiewy,bo tylko narobisz sobie problemów,to według mnie jest pic na wodę.ja też tak zrobiłem kiedyś bo mi koleś nawciskał bajek,i co do czego...zalałem sobie wentylator nawiewu,i ch....u go strzelił.
- czekamy na zdjecia, dzieki z góry.
podepnę się pod temat jak jeżdżę na włączonej klimatyzacji to mokry mi sie robi dywanik pod nogami od strony kierowcy Gadzet17 jak możesz to i mi podeślij zdjęcia dzięki pozdrawiam
Też mam problem ze zlokalizowaniem tego odpływu. Pomoże ktoś?
Sorki panowie za opóźnienie ale nie miałem dostepu do neta ;/
Oto zdjęcia, tylko takie udało mi sie wykonać z racji na ciężki dostęp.
Załącznik 63629Załącznik 63630Załącznik 63631
Mam nadzieje że pomogą rozwiązać problem :)
Witam
Koledzy a czy możecie pomóc i podpowiedzieć gdzie znajduje się taki kanał odprowadzający wodę z klimatyzacji w Alfie Romeo 159 2.4 JTDm???
Dzięki za wszelkie informacje