Witam!!!
Zamierzam nabyć AR Spider, interesuje mnie samochód z lat 95-99, tylko i wyłącznie z silnikiem 3.0 V6, silnik znam, bo ojciec ma 164.
Pytanie mam na co zwrócić uwagę w tym aucie po za silnikiem, jakie elementy sprawdzić.
Pozdrawiam
Printable View
Witam!!!
Zamierzam nabyć AR Spider, interesuje mnie samochód z lat 95-99, tylko i wyłącznie z silnikiem 3.0 V6, silnik znam, bo ojciec ma 164.
Pytanie mam na co zwrócić uwagę w tym aucie po za silnikiem, jakie elementy sprawdzić.
Pozdrawiam
Zawieszenie tylne oraz dokładnie powłokę dachu oczywiście pod kątem szczelności.
Czyli rozumiem tylny zawias tani nie jest
Może nie tyle co drogi co dość rozbudowany (duża ilość tulejek gumowo-metalowych)
http://autosklep24.pl/pl/p/Tuleja-tu...-KOMPLET-/8755
Dochodzi łącznik, guma stabilizatora, sprężyna i amortyzator na stronę.
Każda tulejka lub sworzeń są wymienne więc problemu z dostępnością nie ma, ale jest to dość częsta przypadłość Gtv/Spider.
Aha warto od spodu sprawdzić stan szczelności maglownicy oraz czy nie ma jakiś niepokojących stuków w układzie kierowniczym (stan polskich dróg ;))
Dzięki za rady, jutro pierwszy egzemplarz będzie oglądany
Zamierzam kupić Spidera 916 z silnikiem 2.0 TB V6 czy ktoś ma w PL takie cudo? ktoś z forum?. Myślałem nad 3.0V6 ale nie wiem dlaczego ciągnie mnie do tego TB, miałem kiedyś Gtv 2.0 TB i wymiatało na równi z 3.0V6, po wymianie turbo na większe nawet lepiej niż 3.0 więc dlaczego nie.
Szanse na taki zakup praktycznie żadne ,nigdy takiego nie widziałem w niemczech ,a śledzę rynek spiderów v6 .Turbo było sprzedawane tylko prawdopodobnie na rynek włoski.Mamy do sprzedania spidera v624v z2001r szczegóły wkrótce na stronie alfafun.
A przy okazji, są jakieś statystyki ile spiderow z jakimi silnikami sprzedano?