-
Koło pasowe
Witam panowie czy zna ktoś firme TRICLO chodzi mi o to koło pasowe z linka prosze o podpowiedz morze ktoś z was właśnie takie zakładał czy jest warte zachodu czy zainwestować w coś innego :http://moto.allegro.pl/kolo-pasowe-a...480565550.html dziękuje za podpowiedzi....
-
Witam panowie nikt niezna firmy "TRICLO" chodzi mi o koło pasowe z aukcji prosze o podpowiedzi....http://moto.allegro.pl/kolo-pasowe-a...480565550.html
-
Pierwsze słyszę. Ja bym nie kupił. Poszukaj droższych. Oryginalnie wkładali Dayco.
-
wymieniałem ostatnio, 380 zeta za orginał, mechanior zamienniki stanowczo odradzał a facet zna się na rzeczy naprawia fiaty i alfy od parunastu lat. Twierdził że w przypadku kół pasowych zamienniki są bardzo złej jakości
-
Koło jest kołem ma być okrągłe i dobrze wyważone a do alfy musi być do tego dwumasowe z tłumikiem drgań skrętnych ot taka fachowa nazwa i jeżeli masz zamiar alfe naprawiać raz to kup oryginał,znam to doświadczenia i mam takie gówno w garażu na pólce bo itak kupiłem daico.
-
Żeby nie zakładać nowego tematu...
Ciągle walczę z wibracjami mojego JTD. Dzisiaj sprawdzałem koło pasowe, po ściągnięciu paska, łapiąc ręką za koło, da się nim "poruszyć" po kilka milimetrów "w przód i w tył". Czy te koła tak mają, czy moje już ma dość? Przy ściągniętym pasku drgania są jakie były, czy koło "z luzami', nawet nieobciążone paskiem też może powodować wibracje?
-
Kolo pasowe minimalizuje drgania wału korbowego do którego się trzyma na sztywno.Drgania są rozbijane na gumie która jest między dwoma obręczami i tylko tam, jeśli jest spękana lub ma luzy odczuwalne ręką do wymiany
-
Przyglądałem się temu kołu. Wybite jest na nim coś w stylu daty, "09 10", zresztą koło wizualnie jak nówka. Nigdzie guma nie spękana, ale jest ten luz. To na pewno te luzy są nieprawidłowe?
-
Triclo- made in espania ja bym wziął na próbe , kto nie ryzykuje w kozie nie siedzi
-
mialem popękana gume w tym kole i przy odpalaniu piszczalo,wymienielem na INA 280 zl i jest teraz elegancko