Witam.
Jak sie nagrzeje to ciezko pali. Trzeba dlugo krecic i odpali.
Wszystko jest o.k zero błedów. Dobre paliwo. Filtr nowy.
Rano pali super. Ostygnie tez fajnie pali ale ciepła to jjuż koszmar :(.
Może mieliscie taki przypadek????
Printable View
Witam.
Jak sie nagrzeje to ciezko pali. Trzeba dlugo krecic i odpali.
Wszystko jest o.k zero błedów. Dobre paliwo. Filtr nowy.
Rano pali super. Ostygnie tez fajnie pali ale ciepła to jjuż koszmar :(.
Może mieliscie taki przypadek????
Czujnik położenia wału - tylko dziwne że błędu nie wywala. Jeśli to będzie to to koszt 80-90zł BOSCH.
Wymiana prosta tylko potrzebny kanał.
Kolega już go wymieniał, tylko nie napisał tego w tym temacie.
I ten powerboxowy szajs masz wypięty?
Podmień akumulator i zobacz, czy jest różnica.
tak dorzuce od siebie bo akurat przyszło mi to na myśl choć nie jest to optymistyczna myśl. Mianowicie może coś z pompą wtryskową np nastawnik? ew trzeba ją ustawić? może gdzies dostaje się olej np przez simmering na wałku pompy...tak mi tylko przyszło na myśl takie coś ( miałem TDS'a tam ciężkie odpalanie "na ciepłym" to normalka która niestety kosztuje choć mnie ten problem ominął)
Może coś pomogę chociaż wolałbym nie pomóc:P
tak powerbox zdjety. Myslałem ze to przez niego. Zero błedów. Tylko egr - oczywiscie zaslepiony.
Dzis robiłem sterowniki pompy - czyli testy. Zauwazyłem dwie rzeczy ze przy odpalaniu ma czasami tylko 270bara a powinien miec chyba 300. A HA i akumulator spada nawet poniżej 9V przy kręceniu. Może to akumulator. Sam juz niewiem. Czujnik nówka boscha , wyczyszczony regulator i czujnik wysokiego.
- - - Updated - - -
Co polecacie? jakiej firmy??? ile Ah???? Mysle ze poprzednik władował akumulator od renówki (renault - aku) bo tam pracuje i zanlazł może jeszcze sprawny. HHmmmmm chyba szykuje sie wydatek (300-400zł). Oj bella , bella
U mnie też trochę dłużej trzeba kręcić na ciepłym. Podmieniałem akumulator i nie było żadnej poprawy.
2,4 JTD ma mieć 100 Ah i dobry prad rozruchowy. Ja mam centre future 100 Ah i prad rozruchowy z tego co pamiętam 900.
może wtryski na próbe przelewową
Ma mieć? Moim zdaniem lekko poniosło Cię z tymi parametrami - 77Ah i około 760A starczy spokojnie.
Może lepiej pożycz od kogoś aku i sprawdź na czyimś zanim wydasz kasę. Wracając do tematu tak jak kolega wcześniej wskazał na wtryski a ja dodam pompę CR. Zbyt małe ciśnienie podaje.
No własnie gorzej kreci mniejsze cisnienie???? mam jeszcze taki objaw, do 2.5 tys idzie normalnie do trzech tys. muł a powyzej 3tys idzie najlepiej i do 5 tys. co to może byc????