witam chciałbym wymienić pasek w mojej gtv 2.0ts jest w niej załozony pasek 7pk1952 tyle że piszczy i jest lużny.... napinacz jest samo napinający więc nie można paska naciągnąć czy to prawidłowa długosć paska do tego modelu??? mam auto z klimą
Printable View
witam chciałbym wymienić pasek w mojej gtv 2.0ts jest w niej załozony pasek 7pk1952 tyle że piszczy i jest lużny.... napinacz jest samo napinający więc nie można paska naciągnąć czy to prawidłowa długosć paska do tego modelu??? mam auto z klimą
mam u siebie taki sam pasek i nic nie piszczy
pasek się wyciągnął, sprężyna w napinaczu też się wypracowała i gotowe, albo masz zły napinacz, zatartą którąś rolkę i pasek się po niej ślizga, a ona obraca się za wolno
pasek masz nowy?
pasek nowy ,napinacz ledwo co napina tzn. jest w górnym połozeniu ,ale sprężyna mocna tyle że mało napina pasek i nie jest on napręzony....teraz sprawdzilem i mam 7pk1955 ale czy to byłaby aż taka różnica?
miałem podobną historie po wymianie paska przez mechaników, niby nowy a ciągle piszczał, okazało się własnie że była taka drobna różnica w wymiarze i po wymianie jest idealnie, niby nic a jednak napinacz nie daje rady
Niby nie wielka różnica w długości ale może być własnie z tym problem, jakiej firmy masz pasek bo to też ma znaczenie.
Dayco -pasek klinowy 1955.... tyle że 3mm to chyba mało bo luz na sprężynie duży tzn. jest w górnym położeniu nie jest naprężony napinacz.czytam forum dzwonie po sklepach w każdym z nich wychodzi inna długość dla tego samego modelu auta czy ktoś mógłby mógłby napisac jaka długosc powinna byc w tym modelu... 7pk1952?
wg epera 7PK1952 numer oryg. 60617859
mozesz ewentulanie sprobowac najpierw preparatów przeciwko piszczeniu pasków np boll do pasków, koszt koło 15 zł
ok dzięki....
Wymiary jak wyżej, kup pasek każdej innej firmy niż Dayco (one z zasady piszą) kilka razy w różnych samochodach wymieniałem właśnie Dayco na inny i piszczenie znika.
Zakładam zawsze Gatesa i nigdy nie miałem problemów